Jess FM zorgt voor nieuwjaarsradio in Meens woon-zorgcentrum Andante

Het radioprogramma kon rechtstreeks gevolgd worden op het interne tv-circuit van het woon-zorgcentrum. © CB

Jess FM bracht op zondagnamiddag een portie hartverwarmende nieuwjaarsradio in woon-zorgcentrum Andante. De bewoners en personeelsleden van het woon-zorgcentrum kregen drie uur lang hun favoriete platen te horen. Via een prijsvraag konden ze ook een gooi doen naar een verrassingspakket.

Vanuit een pop-upradiostudio naast de cafetaria van het woon-zorgcentrum zorgden de Jess FM-medewerkers drie uur lang voor live radio. Boeiende gesprekjes met bewoners en personeelsleden werden afgewisseld met verzoekplaatjes.

Ligt mijn haar wel goed?

Het radioprogramma kon rechtstreeks gevolgd worden op het interne tv-circuit van het woon-zorgcentrum.

Dat het programma aandachtig bekeken werd, bleek toen bewoonster Madeleine Hooghe naar de studio kwam om met een kam eigenhandig de haren van presentator Didier Sinnaeve netjes in de plooi te leggen.

Een prijsvraag hield het woonzorgcentrum een hele namiddag in de ban. Uiteindelijk belde woonafdeling Beethoven als eerste het juiste antwoord (Vader Abraham) door naar de radiostudio.

Bewoonsters Cecile Dochy en Yvonne Debruyne mochten het verrassingspakket in ontvangst nemen.

“In onze woonafdeling Beethoven keken en luisterden we samen met een vijftiental bewoners”, zegt wzc-medewerkster Liesbeth Soen. “Normaal keren onze mensen sneller terug naar hun kamer, maar nu bleven ze een hele namiddag zitten bij koffie en een stukje taart. Ze dansten en zongen soms ook uit volle borst mee.”

Op zondag 15 januari strijkt Jess FM tussen 14 en 17 uur neer in wzc Ceres in Lauwe voor een nieuwe nieuwjaarsuitzending.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.