https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Koppel uit Watou wint Apple Design Award met app voor kinderen

Esther Huybreghts en Mathijs Demaeght zijn dolgelukkig met de Apple Design Award die ze kregen voor hun app ‘Pok Pok Playroom’.© MD
Esther Huybreghts en Mathijs Demaeght zijn dolgelukkig met de Apple Design Award die ze kregen voor hun app ‘Pok Pok Playroom’.© MD
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

‘Pok Pok Playroom’ is de educatieve applicatie voor kleuters van Esther Huybreghts (30) en Mathijs Demaeght (33) uit Watou. De game developers wonnen enkele weken geleden een Apple Design Award.

“Mijn man Mathijs en ik wilden een app voor onze kinderen die niet verslavend zou zijn. We vonden geen kwalitatieve of rustgevende apps of games voor kleuters, niets wat je met een gerust hart of zonder schuldgevoel kon geven en ze laten spelen terwijl je werkt of tijd neemt voor jezelf. We zijn allebei app developers, dus een app voor onze kinderen ontwikkelen, werd ons hobbyprojectje”, vertelt Esther Huybreghts.

Idee wordt werkelijkheid

Ze studeerde, samen met haar man Mathijs Demaeght, af als master animatiefilm aan het RITCS. Het koppel woont met hun kinderen James (5) en Jack (3,5) in Watou. “In België hebben we onze eigen zaak The Moss Kingdom, maar we freelancen ook voor het Canadese bedrijf Snowman. Het originele idee voor Pok Pok was een digitaal zoekboek waarbij alles geanimeerd was. In februari 2018 begonnen we te bouwen aan ons hobbyproject. Onze oudste zoon James was toen 2 jaar en onze jongste zoon Jack was net geboren”, vertelt Esther. “ Pok Pok sloeg aan bij James. Toen we de app toonden aan onze Canadese vrienden en collega’s bij Snowman waren ze er meteen weg van. Ze wilden de app samen met ons ontwikkelen, wat dan in februari 2019 februari ook werkelijk gebeurde. In mei 2021 werd hij officieel gelanceerd.”

Voor ons als ontwikkelaars staat een Apple Design Award gelijk aan een Oscar

Pok Pok is bedoeld voor kinderen tussen 2 en 6 jaar. “De kinderen worden aangemoedigd om hun fantasie te gebruiken. Er is geen goed of fout, geen winnen of verliezen en ook geen veelvoud aan prikkels. In de app wordt een rustige speeltijd gecreëerd, zodat kinderen zich kalm voelen tijdens en na het spelen”, zegt Esther. Zoontjes James en Jack spelen nog steeds met Pok Pok . “Ze zijn het nog steeds niet beu en dat wil iets zeggen. Veel families over de ganse wereld hebben de app getest. Door hun input zijn we enkel beter geworden en daar zijn we heel dankbaar voor.”

Apple Design Award

“Apple organiseert in juni hun eigen conferentie om nieuwe producten voor te stellen”, vertelt Esther. “Sinds 1997 worden er awards uitgereikt aan applicaties die ze goed vinden of waar ze een voorbeeld mee willen stellen. Je kunt jezelf niet nomineren, waarschijnlijk kwamen we door Snowman in hun vizier. We hadden werkelijk nooit gedacht dat we zouden winnen.”

“Onze app was nog geen maand uit toen we de Apple Design Award mochten ontvangen. We zijn dan ook heel trots dat we na al die jaren hard werken zo’n erkenning krijgen. Voor ons als developers staat een Apple Design Award gelijk aan een Oscar”, zegt Mathijs.

Momenteel is Pok Pok Playroom enkel via de app store voor iPhone en iPad beschikbaar. De app kost 4 euro per maand of 30 euro per jaar. De eerste twee weken kan hij gratis uitgeprobeerd worden. Met één abonnement kan de app op verschillende toestellen geïnstalleerd worden.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.