Leerlingen OLV-college Oostende komen samen om aangeklaagde leerkracht te steunen

Redactie KW

De leerlingen en oud-leerlingen startten ook een petitie op.

Een aantal leerlingen van het OLV-college in Oostende kwamen bij de Mercator samen om hun ongenoegen te uiten over de beschuldigingen aan het adres van een 59-jarige leerkracht. De man riskeert 10 maand cel wegens slagen en verwondingen van een 12-jarige leerling. De leerlingen betwijfelen dat de man ooit iemand bewust zou willen pijn doen en wilden hun steun voor de man uitspreken. Een 900-tal leerlingen tekende al de petitie. Momenteel is de leerkracht geschorst, op 13 jan 2014 volgt er uitspraak van de rechter.

In de petitie staat dat de ondertekenaars de man een ‘fantastische leraar’ vinden. “Hij bracht zijn vak met passie en slechts weinigen kunnen de lessen zo boeiend maken”, klinkt het. “Iedereen die les had van hem had, kan getuigen dat de ‘tikken’ die hem verweten worden volledig overdreven zijn en juist de levendigheid belichamen van de geschiedenis.”

“Wij hopen via deze weg de leraar in kwestie een hart onder de riem te steken en hopelijk een belletje te doen rinkelen in het gerecht. Er zijn mensen die voor echte en ernstigere misdrijven niet veroordeeld worden.”

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.