Kuurne wil kleuterschool vrij onderwijs verhuizen naar gemeenteschool

Redactie KW

Het gemeentebestuur van Kuurne heeft een voorstel klaar om een kleuterschool van het vrij onderwijs te verhuizen naar de Gemeentelijke Boudewijnschool. Maar die plannen stuiten op heel wat verzet. Volgens de ouderraad slaat het voorstel nergens op en zal dat het tekort aan leerlingen in de gemeenteschool niet oplossen.

In de Boudewijnschool in Kuurne kan je alleen maar lager onderwijs volgen. Dat is al jaren zo. Maar de school wil ook kleuteronderwijs aanbieden. De gemeente heeft nu een voorstel klaar. Concreet is het zo dat de vrije kleuterafdeling van de Hulstestraat zou verhuizen naar de Boudewijnschool die enkele lager gemeentelijk onderwijs heeft. Twee netten onder één dak, het is een omstreden voostel waar heel veel reactie op komt. Andy Meyfroidt van de ouderraad : “Wij kunnen ons totaal niet terugvinden in het voorstel. Het beantwoordt niet aan onze vraag om eigen kleuteronderwijs te starten in de Boudewijnschool”. Daarbij komt dat het voorstel geen oplossing biedt voor het tekort aan leerlingen waar de Boudewijnschool mee kampt, meent Meyfroidt.

Geen draagvlak

Volgens oppositiepartij sp.a is er geen draagvlak voor de plannen, niet bij de ouders, maar ook niet bij de leerkrachten en de directeur van de gemeenteschool. Het voorstel zal de gemeente ook handenvol geld kosten, aldus sp.a, omdat de gemeente de gebouwen voor een habbekrats zal verhuren aan het katholieke net en op termijn zelfs een nieuw gebouw voor hen zal optrekken. Het is een omstreden dossier, zoveel is duidelijk. De bevoegde schepen benadrukt dat het om een voorstel gaat en wacht nog op verschillende adviezen. Ook de gemeenteraad moet de plannen nog goedkeuren.

Kuurne wil kleuterschool vrij onderwijs verhuizen naar gemeenteschool

Bekijk hier de reportage

(N.D./A.D.)

Meer vanavond in het WTV-nieuws vanaf 18u00

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.