Kusttram vervoert meer dan 12 miljoen reizigers in 2008

Redactie KW

Het aantal reizigers van de kusttram is in 2008 gestegen met 1 procent. Maar liefst 12.134.295 reizigers spoorden in 2008 tussen Knokke en De Panne. Daarmee wordt het record van 2007 verbroken. Toen vervoerde de Kusttram 12.034.817 klanten. Dat meldt De Lijn donderdag in een persbericht.

De lichte stijging heeft verschillende oorzaken. Zo werkt De Lijn al jaren aan de frequentie van de Kusttram. In juli en augustus vorig jaar is de frequentie tussen Westende en De Haan uitgebreid naar vijf minuten. Ook het aanbod van de Kusttram is groter geworden. Vanaf 1 september 2008 rijdt de Kusttram X-tra ‘s avonds van Nieuwpoort naar Oostende. De tram, die vooral bedoeld is voor pendelaars die de trein nemen in Oostende, stopt slechts aan een aantal haltes, waardoor de reiziger sneller op zijn bestemming geraakt.

Niet alleen tijdens de zomermaanden is de Kusttram populair. Ook het voor- en naseizoen zijn drukke maanden geworden. In de zomer zijn 70 procent van de reizigers toeristen, in de wintermaanden is dat 30 procent. Voorts blijft De Lijn ook verder investeren in comfort en kwaliteit. Zo werd er tijdens de zomer bijvoorbeeld extra aandacht besteed aan de netheid op de Kusttram. De trams zijn ook uitgerust met zonnewerend glas en klapvensters. (Bron: Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.