Kunstenaar Yves Obyn uit Staden laat vliegtuig crashen in tuin van zijn ouders

Redactie KW

Yves Obyn is een jonge kunstenaar die uitgeweken is naar Brugge. Hij werkt voor vzw Kunst die onder andere organisator is van Beaufort en van kunstenfestival Watou. Zijn meest recente werk, een gecrasht vliegtuig, lokt alvast heel wat reactie uit.

Yves is grafisch ontwerper van opleiding. “Het vliegtuig dat je nu in de hof van mijn ouders kan bewonderen is eigenlijk gebouwd voor Kamarama” opent Yves ons gesprek. “Kama herinnerde me nog van een artikel in de krant over een vorig kunstwerk van me, De maanlander, die trouwens ook in de tuin van mijn ouders staat.”

Buddy Holly crasht in Staden

“Daarna kon ik aan mijn kunstwerk beginnen” gaat Yves verder. “Het werd een replica van het vliegtuig waar Buddy Holly mee verongelukte. Het kreeg dan ook de toepasselijke naam Oh, boy naar een hit van Buddy Holly. Zelf wilde ik een link maken naar het ramptoerisme en het lukte. Het leek wel of er echt een vliegtuig was neergestort in Brugge. Vele toeristen bleven bij het vliegtuig hangen en maakten er foto’s van.”

“Er zijn momenteel geen concrete plannen waar het kunstwerk naartoe zal gaan. Ik hoop op uitnodigingen van andere tentoonstellingen, maar nu zal het nog een tijdje in de tuin van mijn ouders blijven staan.”

(CD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.