Kortrijk wil erkend worden als toeristisch centrum

Redactie KW

Kortrijk dient een aanvraag in om als toeristisch centrum erkend te worden.

Door zo’n erkenning mogen de winkels ook altijd op zondag openen. De stad wil de handelaars alvast warm maken om dat één keer per maand te doen. Er is al een plan uitgewerkt om in februari met een boeren-, bloemen-, en antiekmarkt op zondag toeristen te lokken. Vanaf april zouden de winkels dan alvast éénmaal per maand de deuren moeten openen op zondag. Unizo wil dat een kans geven, maar vreest rendementsspreiding in plaats van verbetering. Ook een aantal handelaars uiten hun twijfels.

Eind december beslissen de federale ministers van Middenstand en Werk over de aanvraag van Kortrijk. In heel het land zijn ruim vijftig centra erkend, bij ons zijn het Brugge, Dadizele, Diksmuide, Heuvelland, Ieper, Menen en Poperinge.

Toeristische trekpleisters

Voorwaarden voor een erkenning zijn ook voldoende toeristische trekpleisters en 55.000 overnachtingen per jaar. Door het zakentoerisme is dat met 175.000 alvast geen probleem. Toch is het aantal dagjestoeristen niet te vergelijken met bijvoorbeeld een stad als Brugge, die er bijna 3 miljoen heeft.

(BS/KB)

Kortrijk wil erkend worden als toeristisch centrum

Bekijk hier de reportage

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.