Kantoor Sabam in Kortrijk sluit

Redactie KW

Sinds begin dit jaar is er geen lokaal Sabam-kantoor meer in Kortrijk. Tot spijt van de gebruikers die graag aanklopten bij hun vertrouwde Sabam-medewerkers. Volgens de woordvoerder van Sabam in Brussel gaat het om een reorganisatie om de dienstverlening te verbeteren.

Het plaatselijke kantoor van Sabam is al sinds 1 januari dit jaar gesloten. Zonder veel ruchtbaarheid verdween na ruim vijftig jaar een vertrouwd beeld in de stad. De gebruikers en werknemers stonden voor voldongen feiten. Van de tien werknemers in Kortrijk en iets minder mensen in Oostende blijven er nog vier ‘commercieel afgevaardigden’ over voor West-Vlaanderen. Sabam is de Belgische vereniging van auteurs, componisten en uitgevers en int vergoedingen voor die auteurs telkens hun werk door anderen wordt gebruikt. Heel wat organisatoren van fuiven, feestjes en andere evenementen liepen geregeld binnen bij het plaatselijke Sabam-kantoor. Het feit dat ze ergens konden aankloppen en de uitleg kregen die ze vroegen, stemde de meeste wel tevreden.

“Dienstverlening verbeteren”

Volgens Thierry Dachelet, woordvoerder van Sabam in Brussel, gebeurde de herstructurering net om de dienstverlening te verbeteren. „Die herstructurering staat al sinds 2006 gepland. Totnogtoe waren alle plaatselijke kantoren, zelfstandige firma’s die op commissie werkten. Alles wordt nu vanuit Brussel geregeld. De medewerkers krijgen allen dezelfde opleiding en zullen voortaan op dezelfde manier werken. Zo willen we komaf maken met ons negatief imago. Vroeger kregen we nogal eens klachten dat voor eenzelfde organisatie een ander tarief moest betaald worden volgens het kantoor waar de aangifte gebeurde.”

(MVM)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.