Johan Vande Lanotte overweegt naar rechter te stappen tegen aantijgingen mogelijke belangenvermenging Electrawinds

© BELGA
Redactie KW

In Terzake heeft minister Johan Vande Lanotte dinsdagavond verklaard dat hij met zijn advocaat onderzoekt of hij naar de rechter kan stappen tegen aantijgingen over belangenvermenging bij Electrawinds.

“Ik moet voortdurend mijn onschuld bewijzen. Dat kan zo niet verder”, zei minister Johan Vande Lanotte in een gesprek in Terzake waar de problemen van het noodlijdende Electrawinds uit Oostende ter sprake kwam.

De minister neemt het niet langer dat hem van alles in de schoenen wordt geschoven waarover “al herhaaldelijk is gesteld én bewezen dat het om onjuiste beweringen en insinuaties gaat. Ik neem dat niet langer. Ik onderzoek met een advocaat om naar de rechtbank te stappen.”

De minister haalde onder meer een campagne aan die via e-mail loopt naar studenten aan de Universiteit Gent waarin opnieuw zaken worden opgerakeld die vroeger al zijn weerlegd en waarover in het “vrij kritische boek over mij De Keizer van Oostende ook al beweerd werd dat ze niet kloppen”, zei de minister nog.

“Ik ben blijkbaar te populair in West-Vlaanderen, er zijn verkiezingen op komst en dus wordt er weer met modder gegooid. Niet zomaar, de modder blijft hangen en ik neem dat niet langer,” zei een vrij scherpe Johan Vande Lanotte.

(JG, foto Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.