Hogeschool Gent schrijft 15.000ste student in

Redactie KW

Björn Vanslembrouck uit Gistel schreef zich maandag in als 15.000ste student van de Hogeschool Gent. Een onvergetelijk moment voor Björn, want hij hoeft geen eurocent inschrijvingsgeld te betalen voor dit academiejaar. Een cadeau van de Hogeschool Gent en haar financiële partner, Dexia.

Björn start dit jaar aan het departement Toegepaste Ingenieurswetenschappen met een schakelprogramma voor
master industriële wetenschappen: elektronica-ICT.
De Hogeschool Gent heeft de voorbije jaren een opmerkelijke evolutie doorgemaakt, zowel op het vlak van kwantiteit als op dat van kwaliteit. Algemeen directeur Bert Hoogewijs legt er de nadruk op dat groei op zich niet volstaat, als ook de kwaliteit van de opleidingen niet volgt. Hogeschool Gent heeft daarom de voorbije jaren grote inspanningen geleverd om kwaliteit en kwantiteit aan elkaar te linken.
De Hogeschool Gent breekt dit jaar alle records, intussen staat de teller al op 15.378 ‘reguliere’ studenten. Alle opleidingen meegeteld (postgraduaten, navorming …) komen we zelfs in de buurt van 16.000 studenten (momenteel 15.834). Na de fusie met Mercator zat de hogeschool in 2001 op een goede 12.000 studenten. Sindsdien is er een gestage groei die de voorbije twee jaar spectaculair is: van 13.271 in 2006 naar, voorlopig, 15.378 in 2008, een stijging met meer dan 2.000 studenten, of bijna een zesde meer.
Hogeschool Gent schrijft voor het eerst ook meer dan 5.700 ‘nieuwe’ studenten in (momenteel 5.727) wat de enorme aantrekkingskracht van de instelling onderstreept. In verhouding ogen die cijfers nog sterker: waar de UGent flink vooruit gaat en op een totaal van zowat 30.000 studenten ruim 6.000 nieuwe studenten inschrijft, doet de Hogeschool Gent ongeveer hetzelfde op een totaal van goed 15.000 studenten. Dat betekent dat ruim een derde van de studenten nieuw is.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.