Het rommelt in kerkelijk Wingene

Redactie KW

Parochieblad van Wingene bericht niet langer over Zwevezele en ook de priester van Zwevezele is niet langer welkom in Wingene

Het rommelt al een tijdje in kerkelijk Wingene. Nochtans zag het er allemaal nog goed uit toen Luk Brutin op 10 mei 2011 de parochiepriester van Zwevezele werd. Hij bracht opnieuw meer mensen naar de Sint-Aldegondiskerk van Zwevezele door tal van initiatieven. Hij wil van Zwevezele weer het bedevaartsoord tegen kanker maken, zoals dat vroeger het geval was. Toen de ondertussen overleden priester Guido Samoy in Wingene plots met pensioen ging moest Luk Brutin er ook enkele Wingense erediensten bijnemen, want Zwevezele zat nu eenmaal in de federatie Wingene-Ruiselede.

Erg lang duurde deze situatie niet. Sinds vorig jaar mag Brutin niet langer eucharistievieringen leiden in de Wingense hoofdkerk, de kerk van Sint-Jan, Sint-Elooi en Wildenburg. Hij mag enkel nog in de kerken van Zwevezele en De Hille diensten doen. Ondertussen is van de federatie met de kerken in Wingene en Ruiselede ook al geen sprake meer en sinds oktober is er in Kerk en Leven van Wingene geen nieuws meer te vinden uit Zwevezele. En omgekeerd.

(RDC)

Meer lees je in De Weekbode editie Tielt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.