Heibel over exploitatie van bekende café Armenonville

Redactie KW

De toekenning van de exploitatie van het bekende café Armenonville door de Koninklijke Balboogmaatschappij, zorgt voor heel wat deining. Benadeelde kandidaat Sidney Senecaut : “De winnaar was al bekend nog voor de beraadslaging.”

De Armenonville dateert nog uit de tijd van Leopold 2 : hij liet de afspanning bouwen in het Maria Hendrikapark en tot op vandaag is het een gezellig café. De site is in concessie van de Koninklijke Balboogmaatschappij Sint Joris die er ‘s zomers op staande en ‘s winters op liggende wip schiet. “Toen ze een exploitant zochten voor de zaak, was ik meteen kandidaat,” zegt Sidney Senecaut. “Ik woon op de wijk en heb tien jaar ervaring in de horeca”.

Hij stelde zich kandidaat en kreeg een positieve reactie vanuit het bestuur van de schuttersvereniging. “Maar nog voor de toekenning gebeurde, was de winnaar al bekend. Het werd een bekende horeca-zaak uit het centrum. Ik kreeg een brief in de bus en werd letterlijk een verliezer genoemd. Op de Conterdam spreken ze schande van de werkwijze en ik vrees dat de zaak niet elke dag zal open zijn”, klinkt het fors.

Maar voorzitter Roger Lams van de Koninklijke Balboogmaatschappij Sint Joris luidt een andere klok : “We hebben het gebouw al sedert 1930 in gebruik en zochten een nieuwe uitbater. Er waren acht kandidaten, iedereen kon een voorstel doen en werd gehoord. De uitbater van De Klokke werd uiteindelijk gekozen als meest geschikte kandidaat. Er is misschien ongenoegen bij Sidney Senecaut, maar ik vrees dat hij gewoon een slechte verliezer is.” (Edwin Fontaine/foto EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.