Groentemarkt krijgt eindelijk fontein

Redactie KW

Het stadsbestuur wil nog dit jaar een fontein realiseren op de Groentemarkt. Het gaat om een niveauloze fontein, zodat de wekelijkse markten geen hinder zullen ondervinden. De omliggende handelaars, die al jaren vragende partij zijn voor wat water op hun plein, reageren opgelucht. “De Groentemarkt krijgt er eindelijk wat sfeer bij”, zegt An Portier, voorzitster van handelaarsbond d’Oede Vismiene.

De Groentemarkt ligt tussen het Wapenplein en het Mijnplein in het stadscentrum en geeft vaak een verlaten indruk in vergelijking met de twee andere drukke pleinen. Als het van burgemeester Jean Vandecasteele (SP.A) afhangt, komt daar straks verandering in. De burgervader heeft plannen om op de Groentemarkt een fontein te plaatsen.

“Extra sfeer!”

De handelaarsbond d’Oede Vismiene reageert tevreden op de plannen van het stadsbestuur. De handelaars zijn al jaren vragende partij voor een fontein voor hun deur. „Dit initiatief kunnen we enkel toejuichen, want het zal het plein meer aantrekkingskracht geven”, reageert voorzitster An Portier. „De Groentemarkt straalt in tegenstelling tot de andere pleinen in Oostende rust uit. De mensen hebben nood aan een bankje om even van de kalmte te genieten. Een fontein zal deze rust niet in gevaar brengen. Integendeel, het zal wat extra sfeer met zich meebrengen”, aldus An.

(DJ voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 19 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier