Groen licht voor wegen woongebied ‘Dreef’ in Zwevegem

Redactie KW

Met het einde van de legislatuur in zicht, was er maandagavond opnieuw niet veel nieuws te rapen op de gemeenteraadszitting. Het wegenistracé van het nieuw woongebied ‘Dreef’ werd goedgekeurd en de heraanleg van de Bekaertstraat loopt wat vertraging op.

Het gebied van 10 ha tussen de Avelgemstraat en de Kapel Milanenwijk werd met de definitieve vaststelling van het gewestelijk RUP ‘Afbakening regionaalstedelijk gebied Kortrijk’ omgevormd tot stedelijk woongebied ‘Dreef’. Woningbouw Huyzentruyt wil daar, op een deel van deze gronden, 116 woningen en max. 75 appartementen bouwen. Vooraleer het schepencollege kan beslissen over de verkavelingaanvraag, dient de gemeenteraad eerst de wegenis goed te keuren.

Bevoegde schepen Noël Hoogstoel (CD&V) gaf enige uitleg. “Er worden naast nieuwe openbare wegen, ook wandel- en fietspaden en parkeerplaatsen aangelegd. Verder zijn er rioleringswerken met de aanleg van waterbuffering en publieke groenzones.” Noch volgens de schepen is er 1 hoofdtoegang vanuit de Avelgemstraat (N8) en komen er wijkstraten met een profiel van 8m. Er worden ongeveer 58 publieke parkeerplaatsen voorzien, verspreid over verschillende zones en op wandelafstand van de woningen.

(GVH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.