Gewapende verkeersagressor bij de kraag gevat na politieachtervolging

Redactie KW

Het parket van Kortrijk laat een Fransman van 44 vervolgen voor verkeersagressie, gewapende bedreiging en het negeren van politiebevelen.

Rond kwart voor zes gisteravond reed hij op de E17 toen hij een andere wagen plots de pas afsneed. De bestuurder van die BMW knipperde een paar keer met zijn koplampen om aan te geven dat hij daar niet mee opgezet was. Daarop kwam de Franse autobestuurder ostentatief naast de BMW rijden terwijl hij dreigend een mes toonde. Het slachtoffer, die inmiddels op de E403 reed sloeg af op de afrit van Roeselare-Izegem om een klacht in de dienen bij de politie van de zone Riho.

Spijkermat

Maar de Fransman was hem daarbij gevolgd en op de parking van het politiekantoor smeet hij het mes naar de bestuurder. Daarna reed hij snel weg. Het slachtoffer zette de achtervolging in en verwittigde de politie. Ook die ging de wagen achterna. PZ Grensleie werd Uiteindelijk werd het voertuig in Rekkem staande gehouden met de hulp van een spijkermat en een wegversperring die agenten van de zone Grensleie hadden opgezet. Hij werd ingerekend en zal zich later moeten verantwoorden voor gewapende bedreigingen en het niet opvolgen van orders van de politie. Hij is alvast zijn rijbewijs voor 14 dagen kwijt want hij had te veel gedronken.

(A.D.)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.