Gemeente hertekent centrum deelgemeente Ledegem

Redactie KW

Met de goedkeuring van het Gemeentelijk Uitvoeringsplan Centrum (Grup) Noord-Ledegem heeft het gemeentebestuur van Ledegem de ruimtelijke ordening van het centrum van de deelgemeente Ledegem voor de toekomst vastgelegd.

Met de goedkeuring van het Gemeentelijk Uitvoeringsplan Centrum Noord Ledegem hertekent de gemeente Ledegem een groot gedeelte van het centrum van deelgemeente Ledegem. Schepen Wally Corneillie (CD&V-VFD) benadrukte tijdens de jongste gemeenteraad dat de meerderheid meer dan ooit van plan is om de kernen van de drie deelgemeenten zoveel mogelijk te versterken.

Kerktoren

Voor Ledegem zelf is dat nog moeilijker omdat de kern van de gemeente zich niet bepaald rond de kerktoren bevindt. Met dit GRUP, dat een oppervlakte van 67 ha beslaat, probeert men om heel wat voor de toekomst te voorzien in het centrum van de gemeente. Het is, volgens de schepen, een eerste stap. Later volgen een tweede gedeelte van Ledegem en later Rollegem-Kapelle en St.-Eloois-Winkel.

(WVDS)

Uitgebreide versie over de gemeenteraad van Ledegem in Krant van West-Vlaanderen (De Weekbode Roeselare en De Weekbode Izegem) van vrijdag 21 mei.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.