Eerste Belgische pop-up Gin & Tonic bar geopend in Knokke-Heist

Redactie KW

Het premium ginmerk Bombay Sapphire en Fever-Tree slaan deze zomer de handen in elkaar en openden zondag aan de Elisabethlaan een pop-up bar met de nadruk op Gin & Tonic.

De bar zal enkel open zijn van donderdag tot zondag, tussen 16 en 22 uur. Elke donderdag wordt de Gin & Tonic extra in de kijker gezet met de aanwezigheid van enkele breinen achter de ‘signature’ Gin & Tonics. Eén van hen is streekgenoot Peter De Clercq uit Maldegem (chef en eigenaar van restaurant Elckerlijc) en ook de Brugse chocolatier Dominique Persoone (The Chocolate Line) zijn van de partij.

Cacao Hardcore

Persoone serveert een Cacao Hardcore: Dominique: “Aangezien ik mij al jaren verdiep in chocolade, was ik het aan mezelf verplicht een recept voor te stellen op basis van het bruine goud. Ik baseerde mijn creatie op de klassieke cacaodrank van de Maya’s en kwam na de nodige experimenten met deze Cacao Hardcore op de proppen. Als katalysator voor de weinig voor de hand liggende combinatie van chocolade en gin gebruikte ik onder andere Angostura, porto en eiwit.”

Peter De Clercq fungeert als bartender met een Churrasco Na Mata. Peter: “Churrasco na mata betekent letterlijk ‘barbecuen in de bossen’ en verenigt perfect mijn voorliefde voor vuur, eten en natuur. Bijna dagelijks verlies ik mezelf ik in de bossen Drongengoed achter mijn restaurant. Om te lopen of wilde paddenstoelen of kruiden te plukken. Daar heb ik ook de inspiratie gevonden om deze cocktail te creëren. Ik aromatiseerde de gin met hout en heb getracht de kruiden van de Bombay Sapphire East terug te doen komen in de garnituur.” Naast de uitgebreide kaart zal ook de setting van Imagin de zintuigen prikkelen want gevestigd in een antiekzaak en bedeeld met een mooi terras. Op zondagavond 1 september sluit de pop-up bar haar deuren.

(MDW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.