Een Nelson Mandelabrug én een Nelson Mandelastation in Oostende en een Nelson Mandelaplein in Kortrijk?

Redactie KW

Het stadsbestuur van Kortrijk wil graag het toekomstige concertplein op Kortrijk Weide naar de recent overleden charismatische figuur noemen.

“Het college van burgemeester en schepenen drukte tijdens zijn overleg van deze middag de wens uit om het nieuwe concertplein op Kortrijk Weide een nieuwe naam te geven”, klinkt het vandaag in een persbericht. “Het voltallige college wil het plein omdopen tot het Nelson Mandelaplein als de bevoegde gemeentelijke commissie en de gemeenteraad hierover positief adviseren. Gezien Kortrijk nog geen enkele straat of plein heeft, dat verwijst naar deze historische figuur, is het de uitgelezen kans om dit alsnog te doen. Bovendien bracht Nelson Mandela mensen samen uit alle generaties en alle culturen. Nieuw Kortrijk wil met dit plein hetzelfde bereiken.”

Eerder vandaag liet burgemeester Jean Vandecasteele van Oostende al weten dat hij de hangbrug over de Koninginnevijver in ‘t Bosje de naam ‘Nelson Mandelabrug’ wil geven.

En vanavond kwam dan weer het nieuws dat ook Open VLD Oostende op de Mandelakar springt. “Niet alleen willen we het nieuwe stationsgebouw naar hem noemen, we gaan zelfs nog een stapje verder”, aldus raadslid Hina Bhatti. “We stellen voor om ter plaatse een standbeeld te plaatsen om hulde te brengen aan dit vredesicoon. Hij staat symbool voor de verpersoonlijking van vrede en verdraagzaamheid. Het benoemen van het stationsgebouw zal bijdragen tot de internationale allure van onze stad. De komende gemeenteraad zullen wij inleiden met een kort eerbetoon, gevolgd door één minuut stilte. Als blijk van onze waardering en medeleven zullen wij op zondag 15 december, de dag waarop Mandela wordt begraven, de vlaggen op het stadhuis halfstok hangen.”

(FJA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Kortrijks Handelsblad en De Zeewacht

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.