https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Zaakvoerders Père & Mère Diksmuide stellen zelfgemaakte gin voor

Chef Jelle Devisch en zijn vriendin Magali Demeersseman, die straks ook in de zaak komt werken, klinken met de zelfontworpen gin.©type=
Chef Jelle Devisch en zijn vriendin Magali Demeersseman, die straks ook in de zaak komt werken, klinken met de zelfontworpen gin.©type="Seq" annie callewaert ACK
Redactie KW

Jelle Devisch en zijn vriendin Magali Demeersseman van Père & Mère in Diksmuide stelden zelf hun eigen gin samen. “Gin is nog altijd een van de meest gevraagde aperitieven en geniet ook mijn voorkeur”, vertelt Jelle.

“De Père & Mère-gin heb ik volledig zelf samengesteld naar mijn eigen smaak. Voor het distilleren namen we een professional in de arm, want zelf mag je dat niet doen. De smaken zijn wel volledig zelf ontworpen.”

Het resultaat is een krachtige, kruidige gin met een elegante citrusafdronk, een volle smaak van jeneverbes, sterk afgerond met mandarijn en vlierbloesem. Een statige gin met een aroma dat zowel dames als heren kan bekoren dankzij de pittige accenten. “Het recept is beschermd en ik ben zeer tevreden met het resultaat. Dat is precies zoals ik wilde”, vertelt Jelle.

“Het is een gin die heel goed in balans is en waar de kruiden zich heel goed vermengen met de jeneverbes. De gin is gebotteld in een stijlvolle zwarte fles met gouden opdruk helemaal in harmonie met de inrichting van Père & Mère. De gin is hier ter plaatse als aperitief te verkrijgen ( momenteel is de zaak uiteraard gesloten, red. ), maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden. Er kan een fles worden aangekocht in de bistro of bij de lokale handelaars zoals Delhaize en Carrefour. Wie een geschenkbon komt kopen, kan voor een paar euro extra een klein flesje gin bijkopen, zo wordt de geschenkbon iets extra speciaal. De flessen kunnen ook als geschenk aangekocht worden. Ze worden dan heel stijlvol verpakt om onder de kerstboom te leggen.”

Afhaalmenu’s

De unieke Père & Mère gin is te koop voor 40 euro/fles van 70 cl. “Met Nieuwjaar verloten we drie flessen. Info daarover is te vinden op Facebook. Tijdens de feestdagen – de afhaalmenu’s staan al op punt – kan dus ook de Père & Mère gin bij het menu worden besteld als aperitief gelinkt aan het menu. De menu’s voor kerst zijn iets traditioneler en zijn van 24 tot 27 december te verkrijgen voor de prijs van 39 euro. De nieuwjaarsmenu’s zijn iets exclusiever, gastronomischer met bijvoorbeeld kreeft, hertenkalf en tarbot en kosten 53 euro”, legt Jelle uit.

Gault&Millau

Er is meer goed nieuws te melden. Dit jaar werd Père & Mère opnieuw opgenomen in de Gault&Millau-gids, met goede resultaten. “Waar een bistro normaal tussen de 11 en 13,5 punten scoort, behaalden wij dit jaar opnieuw een 13, hetzelfde resultaat als vorig jaar. We zien het als een waardering voor ons werk maar we werken voor onze klanten, niet voor de gidsen. Dat is uiteraard aardig meegenomen, maar we doen altijd ons best en willen onze klanten zoveel mogelijk laten genieten van ons werk”, besluit Jelle. (ACK)

Afhaalmenu’s bestellen kan enkel via 0473 59 00 58 en

via www.pere-et-mere.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.