WVI maakt 20 hectare Brugse landbouwgrond bedrijfsklaar

Het terrein waar het nieuwe stadion van Cercle Brugge moet komen.© Davy Coghe
Het terrein waar het nieuwe stadion van Cercle Brugge moet komen.© Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

De West-Vlaamse Intercommunale (WVI) start met het bedrijfsklaar maken van 20 hectare landbouwgronden in de spie op Sint-Pieters, tussen de spoorlijnen naar Blankenberge en Knokke-Heist. Onder meer 2XL en Elia zullen er zich vestigen, naast enkele bedrijven die moeten verhuizen voor de nieuwe zeesluis in Zeebrugge.

Tijdens de gemeenteraad laakte Andries Neirynck (Groen) het verlies aan landbouwgrond: “In plaats van appartementen te bouwen aan het station in Brugge, zouden er zich daar hoogtechnologische bedrijven moeten kunnen vestigen. De open ruimte in de Brugse rand wordt verkwanseld”, zei hij.

Burgemeester Dirk De fauw wees er fijntjes op dat de vzw Groen bij de Raad van State geen bezwaar ingediend heeft tegen de omvorming van landbouwgronden in de Spie en in de Chartreuse: “Het protest beperkt zich tot de zone langs de Blankenbergse Steenweg waar er een voetbalstadion voor Cercle gepland wordt. Overigens is er nood aan extra bedrijventerreinen: onlangs kreeg ik een bedrijfsleider over de vloer die zocht naar 5 hectare vrije ruimte. Ik heb hem moeten doorverwijzen naar Oostende. Het gaat om een bedrijf dat voor 280 arbeidsplaatsen zou zorgen….”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.