Voor het eerst sinds 2005 is er weer een jaarkalender: Tiende eindejaarsactie Unizo Wervik-Geluwe

Unizo Wervik-Geluwe met uiterst rechts de nieuwe voorzitter Stefan Nollet, cartoonist ereburger André Nollet en de uittredende voorzitter Steve Dejan. © MP
Redactie KW

De eindejaarsactie in december is toe aan de tiende editie. De prijzenpot bedraagt dit keer 13.000 euro. Er zijn in totaal 83 deelnemers. Ze staan allemaal in een heel mooi magazine dat huis aan huis wordt verdeeld. De cover is getekend door cartoonist en ereburger André Nollet. Nieuw is een kleurwedstrijd voor de kinderen.

De eindejaarsactie is een organisatie van Unizo Wervik-Geluwe. Verleden jaar kwam het tot een fusie tussen de Verenigde Geluwse Handelaars en Unizo Wervik. Omdat hij gemeenteraadslid is geworden zette voorzitter Steve Dejan een stap opzij en is nu ondervoorzitter. Garagist Stefan Nollet van Nova Motor in de Kapellestraat in Geluwe is de nieuwe voorzitter. Hij was eerder ondervoorzitter.

Radiospot

“Momenteel zijn we met 14 bestuursleden die maandelijks samenkomen om zoveel mogelijk de belangen van de handelaars in Wervik, Geluwe en Kruiseke te behartigen”, zegt de nieuwe voorzitter. “We kunnen voor de eindejaarsactie net als vorig jaar op dezelfde mooie financiële en logistieke steun van de stad rekenen. We wilden eens een totaal nieuwe cover en we vinden het alvast heel geslaagd. De eerste reacties zijn super. Heel mooi gedaan van ontwerper André Nollet.”

De 54 deelnemers uit Wervik en 29 uit Geluwe staan op de Facebookpagina van de eindejaarsactie. We gaan heel veel publiciteit maken via de sociale media. En er loopt een radiospot bij Jess FM gedurende de maand december om zoveel mogelijk mensen buiten Groot-Wervik op de hoogte te brengen.”

“Voor de rest is de actie grotendeels gelijk met vorige jaren. Een ruime prijzenpot onder de vorm van Wervik Kadobonnen te gebruiken bij alle deelnemende handelaars. Elke handelaar heeft zeker een winnaar met het eindcijfer. Verder zijn er drie weektrekkingen op maandagavond in december en de hoofdtrekking is op maandag 9 januari. Er is telkens voor Wervik en Geluwe een hoofdprijs van 1.000 en 500 euro aan Wervik Kadobonnen.”

“Nieuw is de kleurwedstrijd, de creativiteit van André kon niet op en daarom voorzagen we achteraan in het magazine nog een zwartwittekening die gekleurd kan worden. Kinderen tot 12 jaar kunnen hiermee aan de slag en zorgen ervoor dat de tekening binnen is tegen vrijdag 6 januari in Demyfruit in Geluwe of dierenspeciaalzaak Pauwelyn in Wervik.”

Jaarkalender

Burgemeester Youro Casier (Vooruit) stak tijdens de voorstelling alle aanwezigen een hart onder de riem en zwaaide de loftrompet over Liesbeth Hollebeke, de ambtenaar Lokale Economie. “Ze is onze grootste troef”, klinkt het. “Met Liesbeth hebben we één aanspreekpunt. Ze is voor onze handelaars een belangrijk persoon.” Erevoorzitter Bart Pauwelyn van restaurant De Waterkant in de Leiestraat behoort niet langer tot het bestuur van Unizo. Hij was 12 jaar voorzitter en stopte in 2010. “We gaan hem missen”, aldus de uittredende voorzitter Steve Dejan. “Bart deed immens veel werk voor Unizo. Als we met iets zaten, dan kon hij altijd voor een aparte ‘touch’ zorgen.”

De jubileumeditie van de eindejaarsactie wordt gekoppeld aan iets extra want er wordt weer een jaarkalender verdeeld waarbij elke maand een aantal handelaars in de kijker wordt gezet. Karel Waignien zorgde voor de fotoshoot. Meteen duikt de ondernemersorganisatie naar het verleden want voor 2005 werd ook een jaarkalender verdeeld.

(EDB/foto MP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier