https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Visserijfoto’s zorgen voor extra sfeer in Oostendse Vistrap

We merken fotograaf Nick Decombel (derde van links), schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (rechts) en een groep vishandelaars in de verfraaide Vistrap. © GF
Redactie KW

De Vistrap steekt sinds deze week in een nieuw jasje. Boven de kraampjes verschenen grote foto’s van de zee en de visserij. De beelden werden gemaakt door Nick Decombel en Pedro Rappé. Het zorgt voor nog extra sfeer in de iconische Vistrap.

De verfraaiingswerken aan de Vistrap maken deel uit van een stadsbreed plan van het Economisch Huis Oostende met als doel de lokale economie te stimuleren. “De Vistrap is als openluchtvismarkt dé plaats bij uitstek waar mensen hun dagverse vis en de Oostendse grijze garnalen uit de Noordzee kunnen kopen”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn (N-VA). “Die locatie is nu bekleed met mooie beelden als ode aan (de helden van) de zee. De foto’s werden genomen door Nick Decombel, een Oostendse fotograaf, en Pedro Rappé, die de vijfde generatie van een Oostends vissersgeslacht is en zijn liefde voor fotografie en de visserij combineert. De foto’s bieden een unieke kijk op de Belgische zeevisserij en hebben allemaal een link met de Vistrap.”

De beelden werden aan de binnenkant van het gebouw aan de wand boven de kraampjes bevestigd. Het zijn allemaal levendige foto’s van authentieke, lokale vissers aan het werk, vissersboten in actie op zee, verse garnalen en vis. Ook de boten van de reders die actief zijn op de Vistrap kan je er nu op de foto’s ter plaatse aanschouwen. “Zo ondersteunen we ook de lokale handelaars en maken we van onze welbekende vistrap een unieke trekpleister, waar shoppen nu nog aangenamer wordt”, zegt schepen van Ondernemen Charlotte Verkeyn.

Het Economisch Huis Oostende hoopt in de toekomst ook workshops en evenementen in de Vistrap te laten doorgaan om werkzoekenden kennis te laten maken met vis en hen zo eventueel te kunnen laten doorstromen naar een job in de horeca. (HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.