Unizo Brugge wil dat beslissing rond nieuwe evenementenhal er nog dit jaar komt

Redactie KW

De Brugse afdeling van de belangenorganisatie doet dat naar aanleiding van het voorgestelde plan van het stadsbestuur rond de reorganisatie van de stadsdiensten.

De huidige beurshal is te klein, bouwvallig en absoluut niet meer geschikt voor moderne organisaties, aldus Frederik Serruys van Unizo West-Vlaanderen.

Unizo vindt de reorganisatie een goede zaak, maar vraagt het stadsbestuur wél om nu ook dringend werk te maken van de beloofde evenementenhal. Als hoofdstad van West-Vlaanderen moet hier dringend op ingezet worden, wil men nog een rol van betekenis kunnen spelen op vlak van beurzen, evenementen en congressen, vindt men bij Unizo.

“We zitten al jaren te wachten op een doorbraak in het dossier van de nieuwe beurshal. Momenteel is er in Brugge, provinciehoofdplaats, geen enkele ruimte voorhanden om beurzen, congressen of evenementen op een professionele manier te organiseren”, aldus Frederik Serruys, directeur Unizo West-Vlaanderen. “De huidige beurshal is te klein, bouwvallig en absoluut niet meer geschikt voor moderne organisaties. De bereikbaarheid voor toeleveranciers, organisatoren én bezoekers is ruim ontoereikend. Ondanks het feit dat alle politieke partijen voor de verkiezingen in 2012 de nood aan een nieuwe ruimte bevestigden is er nog altijd geen enkel concreet voorstel voor de effectieve bouw van een nieuw polyvalent beurscomplex.”

“Beslis nog dit jaar”

“Wil Brugge in de toekomst nog een rol van betekenis spelen in het MICE (Meetings, incentives, congresses, events) -gebeuren in Vlaanderen, dan moet een beslissing over een nieuwe hal nog dit jaar genomen worden om ze ook in deze legislatuur te kunnen realiseren”, zo verduidelijkt nog voorzitter Christian Vanbesien van Unizo Brugge. “Alles op de lange baan blijven schuiven doet vele organisaties nu al uitwijken naar andere locaties in (West-)Vlaanderen.”

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.