Uitbaters La Palma in Gits failliet, grootse plannen opgeborgen

De toekomst van de bekende feestzaal La Palma in Gits is opnieuw onduidelijk. De Nederlandse uitbaters, die nog maar enkele maanden geleden in Gits neerstreken, zijn failliet. Van de grote plannen die toen aangekondigd werden, is nu totaal geen sprake.

La Palma was jarenlang voor heel wat mensen een vaste pleisterplaats. © (Foto SB)

Verschillende geparkeerde wagens van werknemers uit de buurt voor de deur, niet-geledigde vuilnisemmers langs de feestzaal… De vroeger nog heel bekende feestzaal La Palma ligt er troosteloos bij.

Nadat Gerda Eeckhout en haar familie in oktober aangaven te stoppen met La Palma en zich volop te willen concentreren op zaal Thierbrau in Torhout, leek het erop dat nieuwe investeerders, een groep Nederlanders, de toekomst van de zaal zouden redden. “We zullen blijven activiteiten organiseren voor de senioren. Daarnaast willen we ook jongeren naar La Palma lokken met bijvoorbeeld dancefestivals. De komende maanden zullen we de zaal wat opknappen”, luidde het toen zelfverzekerd bij onze noorderburen.

Wachten op nieuws van curator

Enkele maanden later is er van de Nederlanders echter geen spoor meer. De gordijnen die er hangen, zijn nog steeds dezelfde van weleer. “Ik denk niet dat de La Palma nog opengaat. Toch zeker niet binnenkort. Ik kan de nieuwe eigenaars niet bereiken“, aldus James Vande Ginste, die enkele maanden geleden nog door de Nederlanders als vast gezicht voor La Palma werd naar voor geschoven.

Het bedrijf rond de nieuwe uitbaters is inmiddels failliet verklaard. Dat bevestigt men bij brouwerij Het Sas, de brouwerij uit Boezinge die eigenaar is van La Palma. “We wachten momenteel nog op nieuws van de curator”, luidt het bij de brouwerij.

Geen aanvragen voor evenementen

Geen optredens van Frans Bauer of Jantje Smit dus binnenkort in Gits en ook een dancefestival op de site langs de Bruggesteenweg lijkt ver weg. “De voorbije periode bleef het inderdaad heel stil rond La Palma. We kregen ook geen aanvragen binnen voor mogelijke evenementen”, aldus burgemeester Rita Demaré (CD&V). Zij hoopt dat er toch nog nieuwe uitbaters gevonden worden voor de bekende feestzaal. “Het zou heel mooi zijn dat mensen uit de regio een nieuwe wind kunnen laten waaien door La Palma.”

(BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.