TripodMaker, eerste Belgische (en West-Vlaamse) 3D-printer, wint finale Bizidee

Gisterenavond vond in Technopolis de prijsuitreiking plaats van de 11e editie van Bizidee.

De ondernemingsplanwedstrijd steunt ondernemers in het oprichten van hun eigen onderneming en kende in het verleden al veel succesverhalen. De hoofdprijs van deze 11e editie, een geldprijs ter waarde van 25.000 euro, was weggelegd voor de 27-jarige Pieter-Jan Vandendriessche uit Otegem en zijn partner Eva Spillebeen. Deze ambitieuze burgerlijk ingenieur ontwierp TripodMaker, de eerste 3D-printer van Belgische makelij.

Erg mooie afwerking

Bijzonder is dat er geprint wordt dankzij het op en neer bewegen van karretjes op verticale geleiders. Alle bewegende delen van de printer zijn vervaardigd uit licht materiaal, waardoor de geprinte zaken een erg mooie afwerking krijgen. Bovendien is de printer in staat om extreem grote formaten te printen, tot drie keer het normale volume van een 3D-printer.

De geldprijs is welgekomen, zegt Vandendriessche: “Met het geld gaan we ons in eerste instantie focussen op de verdere uitbouw van de verkoop. Dit zal verwezenlijkt worden door een voltijdse werkkracht aan te nemen. Nadien gaat er volop ingezet worden op productoptimalisatie”.

Voedsel met meelwormen

De BizzBuzz Award werd gisterenavond uitgereikt aan de kandidaat die het meeste opviel door zijn intrinsieke kwaliteiten en vernieuwende visie en die op een maatschappelijk verantwoorde manier de toekomst mee vorm wil geven. Deze eer was weggelegd voor David Desmet en Charline Verstraete. Zij willen met hun project Eco Balance Food het hoofd bieden aan het tekort aan dierlijke eiwitten tegen 2050. Dit willen ze realiseren door meelwormen te verwerken in vlees en producten die volledig gebaseerd zijn op insecten en plantaardige eiwitten.

(FV)

>> De TripodMaker is te koop via de webshop, op www.tripodmaker.com.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.