Topchefs Willem Hiele en Olly Ceulenaere gaan op zoek naar dé Oostendse garnaalkroket

Gillian Lowyck

Toerisme Oostende lanceert een gloednieuw concept: de Garnaalmaster. Twee sterrenchefs proberen drie bijzondere Oostendse garnaalkroketten na te maken. De winnaar mag zichzelf Garnaalmaster noemen.

Neem drie bijzondere en heel verschillende Oostendse garnaalkroketten, voeg daar twee Belgische sterrenchefs aan toe die de garnaalkroketten exact proberen na te maken. En het resultaat? Het gloednieuw format ‘Garnaalmasters’. Onder het toeziend oog van Barbara Sarafian neemt Willem Hiele (Restaurant Willem Hiele* – Koksijde) het op tegen Olly Ceulenaere (Restaurant Publiek* – Gent). Samen strijden ze om de prijs van Garnaalmaster.

Garnaalkroket exact namaken

De chefs proeven, volgens het bekende concept, eerst drie verschillende garnaalkroketten van bekende Oostendse restaurants. Vervolgens proberen ze deze exact na te maken.

“De na te maken garnaalkroketten zijn niet de eerste de beste: Els en Jeremy van restaurant Belle de Jour serveren de chefs hun moderne open kroket met toetsen van saffraan en anijs, chef Bram van restaurant Plassendaele maakt al 18 jaar zijn garnaalkroket en chef Tom van restaurant Le Bassin heeft al 20 jaar dezelfde kruidige kroket op het menu staan”, klinkt het.

Drie weken op social media van Toerisme Oostende

Wie de krokettencode kraakt en de Garnaalmaster van dit jaar wordt? Dat kan je vanaf nu drie weken lang op de social media kanalen van Toerisme Oostende bekijken.

https://www.facebook.com/watch/?ref=external&v=1095150050972664