Jan Hoste en Lieve Govaerts openen B&B Anna9

Lieve Govaerts en Jan Hoste in een van de vijf kamers. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Lieve Govaerts en Jan Hoste in een van de vijf kamers. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Na meer dan een jaar van ingrijpende verbouwingswerken verwelkomen Jan Hoste en Lieve Govaerts hun gasten in de nieuwe bed & breakfast Anna9, langs de Sint-Annarei in Brugge. “Iedere kamer is vernoemd naar een van onze kinderen”, klinkt het.

In het najaar van 2019 gingen we al langs bij Jan Hoste en Lieve Govaerts aan de schilderachtige Sint-Annarei. Toen lieten ze ons voor de rubriek ‘Binnenkijken – achter Brugse gevels’ hun fraaie woning zien. Lieve en Jan vertelden toen enthousiast over hun plannen om de woning om te bouwen tot een luxueuze B&B met vijf kamers. Het karakter van, en de mogelijkheden met de historische woning waren toen al duidelijk. Maar even duidelijk was dat er nog bijzonder veel werk aan was.

Meer dan anderhalf jaar later zochten we hen opnieuw op, om het resultaat te bekijken, en het mag gezegd: het is een pareltje. “We zijn gestart met de werkzaamheden begin januari 2020”, vertelt Jan, die zich als bouwkundig ingenieur onder meer ontfermt over de in aanbouw zijnde ondergrondse parking aan het Albertpark. “Ik werk op freelancebasis van thuis uit en heb de verbouwing volledig zelf van nabij opgevolgd en mee gecoördineerd. Eerste werk was het dak vernieuwen en alle leidingen plaatsen, zodat alles mooi ingewerkt kon worden. Waardevolle elementen, zoals schouwen en houten balken, hebben we zoveel mogelijk behouden.”

“Waardevolle schouwen en houten balken hebben we behouden”

Lieve ontfermde zich voornamelijk over de inrichting en decoratie. “Het is allemaal wat lichter en strakker geworden, maar dus met behoud van de charme en historiek die eigen is aan dit pand”, zegt Lieve, die om de hoek het afslankings-, schoonheids-en wellnessinstituut VitaStyle runt. “De gasten die we tot nu toe over de vloer kregen, komen vooral uit eigen land; daar zit de coronacrisis voor veel tussen. Zo hadden we al mensen uit Limburg te gast, die dan ook de stad en het ommeland bezichtigen met de fietsen die we verhuren.”

Namen van kinderen

“Via een evenementenbureau hebben we hier trouwens ook al een huwelijksaanzoek mogen faciliteren. De aanstaande bruidegom had zijn huwelijksring weggestoken in een theepotje, om er dan zijn vriendin mee te verrassen en op de knieën te gaan”, vult Jan aan. Jan en Lieve bieden ook arrangementen aan, met een massage of andere behandeling in VitaStyle gecombineerd met een verblijf in de B&B.

En dan is er nog de persoonlijke toets: “Wij vormen een nieuw samengesteld gezin en hebben samen zes kinderen”, zegt Jan. “De vijf gastenkamers en een privékamer kregen de naam van de kinderen: Amber, Lara, Vienna, Tibo, Louis en Marie.”

Meer info: www.anna9.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier