Heuvelland zomert over de grens heen met fietszoektocht en kroegentocht

Stefaan Decrock, Stephanie Godfroy (Coeur de Flandres), schepen Bart Vanacker en auteur Pierre Becart stellen de zomerse grensoverschrijdende fietszoektocht en kroegentocht voor.© EF
Stefaan Decrock, Stephanie Godfroy (Coeur de Flandres), schepen Bart Vanacker en auteur Pierre Becart stellen de zomerse grensoverschrijdende fietszoektocht en kroegentocht voor.© EF
Redactie KW

Ook dit jaar laat Toerisme Heuvelland de toeristen over de grens fietsen. Er werd andermaal een fietszoektocht uitgetekend in samenwerking met Coeur de Flandres. Nieuw in de samenwerking is de organisatie van een kroegentocht met 12 bruine kroegen en 12 estaminets flamands. Beide activiteiten worden gratis aangeboden.

Coeur de Flandres is de Noord-Franse toeristische partner van Toerisme Heuvelland. “Samen tekenden we via de fietsknooppunten een grensoverschrijdende fietszoektocht uit”, legt schepen van toerisme Bart Vanacker uit.

Boeiende grensverhalen

“Er is een lus van 25 km en een van 35 km. Het deelnameformulier toont, per lus, 16 foto’s van objecten of tekeningen waarlangs de deelnemer voorbijfietst. Die moeten in de juiste volgorde geplaatst worden. Als extra dit jaar brengen we op een aantal plekken het boeiende grensverhaal verbonden aan die plek. Wie de QR-code scant, hoort bijvoorbeeld het verhaal van onze laatste Heuvellandse douanebeambte.”

“De deelnameformulieren zijn gratis te bekomen op de diensten van Toerisme van Kemmel, Cassel, Hazebrouck en Belle.”

Kroegentocht

Nieuw deze zomer is de kroegentocht waarbij de toeristische diensten van Heuvelland en Coeur de Flandres het verhaal van de bruine kroegen of estaminets flamands nog wil versterken. “Wie deelneemt, krijgt een kaart met daarop de adressen van de kroegen en de foto’s van het interieur.”

“Bedoeling is om de foto bij het juiste adres te plaatsen. Wie dat doet, krijgt ter plaatse een stempel en een volle stempelkaart kan een prijs opleveren. Ook hier zijn de deelnameformulieren gratis te bekomen in de toeristische diensten aan beide kanten van de schreve”, besluit schepen van toerisme Bart Vanacker.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.