Tieltse brouwerij De Poes pakt hoofdvogel in Londen

Op de International Beer Challenge, 2020 editie in Londen pakte brouwerij De Poes de hoofdvogel. Het West-Vlaamse gerstenat kreeg meerdere onderscheidingen tijdens deze editie van de IBC 2020.

© (Foto GF)

De Poes Bruin werd bekroond met een gouden medaille, De Poes Blond met een zilveren plak. Als klap op de vuurpijl kaapte De Poes Bruin nog de eretitel “Trophy – Best Ale above 5 %” of vrij vertaald beste bier boven 5 % Alcohol op de wedstrijd weg. Er werden slechts 9 Trophy’s toegekend, dit op meer dan 600 deelnemende bieren.

De International Beer Challenge is een van de grootste in de Angelsaksische wereld en een maatstaf voor kwaliteit in de branche. Tijdens de wedstrijd werden de bieren op een Coronaveilige wijze blind geproefd. De wedstrijd beloont en promoot de meest uitstekende bieren ter wereld. Brouwerijen uit meer dan 30 landen waagden dit jaar hun kans in 72 categorieën.

Beide bieren van de Tieltse brouwer scoorden beiden de voorbije jaren een keur aan medailles. De Poes Bruin bestaat eind dit jaar een kleine twee jaar en kan reeds terugkijken op een hele rits onderscheidingen, 3 x goud, 4 x zilver en in Frankfurt werd het bier dit jaar ook nog uitgeroepen als beste Belgische bier.

Dit vertaald zich in een groeiend marktaandeel en brouwer Stijn David blijft investeren in de Tieltse brouwerij om verder aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, dit steeds met het oog op de productie van het best mogelijke bier. Kwaliteit is en blijft de belangrijkste factor voor de brouwerij, de consument verdient namelijk niets minder dan het best mogelijke glas Tielts bier.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.