Steven en David nemen ’t Baguetje opnieuw over: “Vorige keer gestopt door hoge werkdruk”

“Je kan bij ons ook gewoon een koffie komen drinken”, zeggen David en Steven. © Kurt De Schuytener
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Gedane zaken hebben geen keer zegt men, maar Het kan verkeren zei Bredero. Tja, soms moet een mens op zijn beslissingen terugkeren. Dat overvalt Steven Descheemaeker (35) en David Bouckaert (37). Op 8 juli (her)openenze ‘t Baguetje in Heule. Niet zomaar een overname, maar een comeback. Steven en David runden deze zaak voorheen al drie jaar. Nu is de tijd aangebroken voor de terugkeer. Beide heren zullen zich nog meer smijten ten gunste van de klant. Ze voelen zich nu een koning te rijk, maar de klant blijft sowieso koning!

Na vier staan ze terug in ‘t Baguetje in Heule. “We waren beiden aan het werk maar we misten de unieke sfeer, de gezelligheid die in Heule heerst. De liefde voor de zaak bleef. Heule is voor ons beetje een thuishaven. Toen we voor een baas werkten, hebben we nooit meer het contact. We missen die nauwe band met onze klant. Eind vorig jaar vernamen we via via dat het over te nemen was. Eens we het wisten ging de bal snel aan het rollen. We hebben niet getwijfeld. Het voelt niet vreemd om onze huidige job op te zeggen. Het verlangen was groter dan loslaten”, vertellen David en Steven.

David: “De reden dat wij gestopt zijn was de werkdruk. Toen wij het voor de eerste maal overnamen, draaide de zaak goed maar ze groeide te snel in korte tijd. We hadden schrik om personeel aan te werven. We hebben te veel zelf willen doen.”

Nu hebben de heren besloten van het met een langetermijnvisie aan te pakken. “We gaan werken met medewerkers in de keuken. David en ik staan beiden in de winkel want we zijn het gezicht van de zaak. Het is belangrijk dat de klanten ons terugzien, dat David en Steven er staan. We hebben assistentie nodig in onze keuken voor de voorbereidingswerken. We vertrekken vanuit onze ervaring”, voegt Steven eraan toe.

Warme snacks

David en Steven halen de oude kaart opnieuw boven maar met een geüpdatet aanbod en een assortimentsuitbreiding. “We willen het extra verfijnen met onze focus op versheid en kwaliteit. Dat was en is onze sterkte. Daarnaast leggen we wat meer de klemtoon op warme snacks. We investeerden in hoogwaardige apparatuur zoals een Merrychef-oven om de wachttijden te doen dalen”, aldus Steven en David.

Tenerife

De sfeer en stijl veranderen David en Steven naar een huiselijke boetiekstijl met zachte kleuren. Binnen in de zaak zijn er 18 zitplaatsen en op het terras 20 plaatsen. “De klanten weten dat ze hier kunnen terrassen. Het is geen refter, integendeel we willen ze een brasseriegevoel bieden. We willen dat het er leuk vertoeven is. Je kan bij ons ook terecht voor alleen een koffie…”

De huidige uitbaters Michel De Vylder (53) en Jennifer Seghers (47) vertrekken samen met dochter Xena (21) naar Tenerife om er een frituurzaak in El Médano te beginnen. Ze zeggen het barre weer in België vaarwel en zoeken het geluk in Tenerife. (Carlo Herpoel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier