Sportoase Roeselare past openingsuren recreatiebad aan door stijgende energieprijzen

Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Sportoase is van plan om vanaf 1 januari 2023 de openingsuren van het recreatiebad aan te passen. Dat is een gevolg van de stijgende energieprijzen.

Stad Roeselare kreeg van zwembadbeheerder Sportoase de vraag om de openingsuren van het zwembad op de Schiervelde-site aan te passen. Het gaat meer bepaald om de openingsuren van het recreatiebad, die zouden lichtjes bijgesteld worden. Voor het sportbad blijven de uren gelijk. Het zou om een tijdelijke aanpassing gaan.

“De al ondernomen maatregelen volstaan volgens Sportoase niet om de impact van de gestegen energieprijzen te compenseren. Bijgevolg stelt Sportoase voor om de openingsuren van het recreatiebad van het zwembadcomplex te wijzigen”, horen we bij de stad. “Het voorstel is volgens Sportoase wenselijk i.k.v. de financiële uitdaging waar ze voor staan.”

“Bij een eerste toetsing van het voorstel van Sportoase inzake de aanpassing van de openingsuren blijkt de impact naar bezoekers eerder gering te zijn. Dit impliceert dat er principieel geen bezwaar is tegen het voorstel van Sportoase om de openingsuren van het recreatiebad te wijzigen, mits voldaan wordt aan aan aantal voorwaarden, bv. opening voor een grote groep, opening de laatste schooldagen voorafgaand aan een vakantieperiode, blijvende toegang tot de niet-watergebonden wellness, enz.”

De exacte formaliteiten en afspraken worden nog vastgelegd.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier