Skripto was het eerste afhaalpunt voor pakjes in Tielt

Grietje Gevaert van de Skripto. (Foto LVA)
Redactie KW

Een vlotte scan en een bevallige glimlach van Griet Gevaert: meer heb je niet nodig om in het afhaalpunt van de Skripto de bestellingen op te halen. Bol.com, Vente Exclusieve, Nespresso: geen enkel bedrijf is niet kind aan huis in de Bruggestraat. “We waren 15 jaar geleden het eerste Kiala-afhaalcentrum, nu zijn we lang niet meer de enige in de stad.”

Deze reportage maakt deel uit van ons ‘Dossier December Pakjesmaand‘.

Griet Gevaert (43) van de Skripto in de Bruggestraat heeft iets met papier. “Ik kan het ook moeilijk precies omschrijven. Het bladeren in tijdschriften, boeken… De geur van vers gedrukt papier. Vroeger deed ik een vakantiejob in een krantenwinkel en dat is me altijd bijgebleven.” Intussen heeft Griet al 15 jaar de druk beklante zaak Skripto in de Bruggestraat in Tielt. Ze is getrouwd met Nic Opsomer en moeder van twee kinderen: Renée (11) en Alice (10).

Dag- en weekbladen, sigaretten, producten van de Nationale Loterij… Zo is het allemaal begonnen. “We hebben door de jaren heen uiteraard heel wat zien veranderen. Mensen roken minder, kopen minder tijdschriften en producten van de Nationale Loterij vind je ook online. Toen we hier begonnen stapte een vertegenwoordiger binnen met de vraag om een Kiala-afhaalpunt (nu UPS) te worden. We hebben ‘ja’ gezegd en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad, integendeel.”

De evolutie is ook niet te stoppen. “Dat merk je aan de toename van het aantal pakjes, producten en leveranciers, maar ook aan de klanten. Die worden almaar jonger. Die evolutie merk ik ook aan mijn kinderen. De jongeren zijn veel meer bezig met online-shopping. Dat gaat uiteraard bijvoorbeeld ten koste van de kleine zelfstandige. Ook wij merken dat. Op het vlak van pakjes is de periode van sinterklaas het drukst, en uiteraard ook de eindejaarsperiode”, lacht Griet.

Die daling van de omzet wordt vaak gecompenseerd door meer verschillende producten aan te bieden. “We zullen hier echter nooit groenten en fruit verkopen”, weet Griet. “We breiden ons assortiment alsmaar vaker uit. Zo draait onze uitgebreide kaartenhoek uitstekend.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.