Silke Driegelinck wil met ‘Puur’ Izegem omtoveren tot LEGO-land

Silke Driegelinck zette al snel de stap naar een zelfstandig professioneel bestaan en is ook al enkele jaren bestuurslid bij Unizo Izegem en voorzitter van Puur Izegem. (foto Frank)©Frank Meurisse Frank Meurisse
Silke Driegelinck zette al snel de stap naar een zelfstandig professioneel bestaan en is ook al enkele jaren bestuurslid bij Unizo Izegem en voorzitter van Puur Izegem. ©Frank Meurisse
Wouter Vander Stricht

Silke Driegelinck leeft mee met de vele retailers die Izegem rijk is. Met Puur Izegem (Unizo), waarvan ze voorzitster is, wil men die zaken een hart onder de riem steken. Bij 100 handelaars komt er van 1 tot 31 maart een LEGO bouwwerk in de etalage te staan. Vier wandelingen leiden je langs deze mooie kunstwerkjes, voor een deel gemaakt door Izegemse kinderen.

We ontmoeten Silke Driegelinck in de ouderlijke woning in de Egaalstraat die ook dienst doet voor de kantoren van Driemo. “Eén dag per week werk ik van hier uit”, verklaart ze. Silke Driegelinck (27) was nog maar een jaar zelfstandig toen ze tot het bestuur van Unizo toetrad. De Kachtemse deelt overigens haar geboortejaar met haar dorpsgenoot Henri Decruy die recent door Unizo West-Vlaanderen tot Jonge Starter van het Jaar werd uitgeroepen. “We zaten ook nog samen op de schoolbanken.”

Zelf werkte Silke een jaar in loondienst. “Ik haalde daar niet mijn volle motivatie uit. Het was mijn pa Benedict die me aanspoorde om zelfstandig te worden. Het zal wel in de genen zitten zeker. Mijn papa runde Driesan, mijn opa en vervolgens mijn nonkel Philippe Driemo.”

Papa verloren

Silke moest vorig jaar haar papa veel te vroeg afstaan. “Mijn ouders waren ondertussen verhuisd naar Steenvoorde ( Franse Westhoek, red .). Op 18 februari 2020, een jaar geleden dus, verloor mijn papa de strijd tegen zijn ziekte. We hebben gelukkig nog op een deftige manier afscheid van hem kunnen nemen.”

“Er is ook voor 500 euro aan Izegemse Kadobonnen te winnen”

Maar door haar papa durfde Silke de stap te zetten om Commsi op te richten. “Ik ben een online marketing coach. Ik begeleid bedrijven – kleinere kmo’s en zelfstandigen – in hun aanpak op sociale media. Sommigen besteden dat uit aan mij, aan anderen geef ik een opleiding zodat ze het zelf kunnen doen. Verder hou ik me ook bezig met e-mailmarketing en websites. Een jaar geleden toen de lockdown net inging, was het wat kalmer, maar dat is voor mij snel veranderd. Veel retailers hebben nu ook de stap gezet naar een webshop en sociale media is belangrijker dan ooit. Ik werk voornamelijk vanuit mijn kantoor in Kortrijk, maar 70 procent van mijn klanten situeert zich in het Izegemse.”

Binnen Unizo Izegem is Silke voorzitster van Puur. “We zetten ons in voor de detailhandelaars. We pikken jaarlijks in op ‘Weekend van de Klant’ met onze eigen variante ‘Klant van het Weekend’. We organiseren ook elk jaar een lifestyle-event, maar dan kon in 2020 om de bekende redenen niet doorgaan. En nu hebben we op voorzet van Giovanni Seynhaeve, bekend als kandidaat bij LEGO Masters, een nieuw project op poten gezet.”

100 etalages

Bedoeling is dat tussen 1 en 31 maart over heel Izegem op een coronaveilige manier een wandeling kan gemaakt worden langs diverse etalages waar een LEGO bouwwerk staat opgesteld. “Eerder werd dat al in Puurs gedaan. Dankzij de connecties van Giovanni konden wij heel wat van die topbouwwerken strikken. Het zijn echte meesterwerkjes. Die kunnen vrij klein zijn, maar gaan ook tot wel een meter groot. En de onderwerpen variëren van een kermisdraaimolen tot het station van Antwerpen. Maar we deden ook een oproep naar de Izegemse jeugd. Die mochten begin deze week in Eperon d’Or hun eigen werken binnen brengen. Een selectie van die bouwsels komen ook in de etalages, de andere kunstwerkjes blijven tentoongesteld in Eperon d’Or. Giovanni Seynhaeve zal ook als jury fungeren en het mooiste werk wordt beloond met een LEGO bouwdoos.”

“We krijgen ook de medewerking van de stad Izegem en Eperon d’Or. Er wordt 500 euro aan Izegem Kadobonnen weggegeven. Het enige wat je moet doen is raden hoeveel steentjes er in een bepaald kunstwerk verwerkt zitten. In totaal nemen een 100-tal zaken deel. Die hebben we per deelgemeente verbonden in een wandeling. Er zijn dus wandeltochten in Izegem, Emelgem, Kachtem en de Bosmolens. Die variëren in lengte, maar je kunt die ook in verschillende keren doen. De wandelingen zullen te downloaden zijn via RouteYou en onze website. De handelaars zullen aangeduid staan op de wandeling en zijn ook te herkennen aan de sticker op de etalage en natuurlijk ook aan het bouwwerk in de etalage. De handelaars zorgen ervoor dat het kunstwerkje zichtbaar blijft, ook ‘s avonds en op zondag. Het enthousiasme bij de deelnemers is groot. Het zijn voor veel handelaars barre tijden. Maar we voelen dat ons initiatief ook voor wat samenhorigheid zorgt onder de deelnemers.”

En ook voor de kinderen moet dit een topevent worden. “Dit kwam mee tot stand voor, door en met de kinderen.”

Silke Driegelinck

Privé

De Kachtemse Silke Driegelinck (27) woont samen met haar vriend Kristof Plets (Bosmolens) in de Boerderijstraat in Kortrijk van waaruit ze ook haar bedrijf runt.

Opleiding en loopbaan

Studeerde marketing aan Vives en communicatiewetenschappen aan UGent. Nadat ze een jaar als online marketeer werkte, startte ze in 2017haar eigen zaak die de naam Commsi draagt.

Vrije tijd

Ging altijd al graag lopen en ontdekte door corona ook het mountainbiken. Ze is voorzitter van Puur Izegem, de werkgroep die zich binnen Unizo op de retail focust. Ze behoort ook tot de marketingwerkgroep van Unizo.

Meer info: www.puurizegem.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.