https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Sam Nuytten is de nieuwe voorzitter van centrumstraten in Roeselare

Nadat het voorzitterschap jarenlang in handen was van een duo, neemt Sam Nuytten de functie sinds kort alleen voor zijn rekening. (foto SB) © STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Peter Soete

De vzw Shopping & Centrum die samen met onder meer het stadsbestuur van Roeselare instaat voor de winkelbeleving in Roeselare heeft een nieuwe voorzitter. Sam Nuytten volgde begin oktober Stephan Gryspeerd en Filip Van Heghe op. Het Weekend van de Klant was zijn eerste officiële moment als voorzitter. Sam wordt de ideale man als opvolger van Filip en Stephan want hij heeft een verleden in de retailsector en een heden in de horeca. En net die twee sectoren gaan in Roeselare hand in hand.

Sam Nuytten (52) is een geboren en getogen Roeselarenaar. Hij is afkomstig van het Beekkwartier en beroepshalve is hij dertien jaar managing director van Media Markt Roeselare geweest. “Ik was er bij toen Media Markt begon in Roeselare”, lacht Sam in restaurant Petrouska. Sam is al enkele jaren de partner van Petrouska en is mee één van de drijvende krachten van het gelijknamige restaurant op het Stationsplein. “Ik heb dus inderdaad vele jaren ervaring met de retailhandel en nu toch ook al enkele jaren met de horeca. En zoals onze burgemeester heeft gezegd en veel studies ook bewijzen, in Roeselare versterken handel en horeca elkaar ongelooflijk. Die twee gaan hand in hand: wanneer de winkels dicht zijn, heeft dat onmiddellijk een impact op de horeca en omgekeerd. Wij kunnen onmiddellijk zien als het een goede winkeldag is geweest of niet. Zaterdag bijvoorbeeld wisten we direct dat het Weekend van de Klant er boenk op was. Er was file in de Ooststraat en in de horecazaken waren de tafeltjes goed gevuld met lachende mensen met veel winkeltassen. Dat deed deugd.”

Op stap met burgemeester

“Doordat ik zowel ervaring heb met retail als met horeca kan men me eigenlijk niet veel blaasjes wijsmaken als het over die sectoren gaat. Maar als nieuwe voorzitter ben ik wel ontzettend blij dat ik veel ervaren mensen rond mij heb die mij bovendien willen helpen. Denk maar aan Alex Leupe, de andere voortrekkers van Shopping & Centrum en Bart Verstraete en zijn team van de dienst Economie.”

“Stephan en Filip hadden al enkele keren te kennen gegeven dat ze het een beetje kalmer wilden aan doen in het bestuur van Shopping & Centrum en dat ze wilden stoppen als voorzitters. Ze hadden al eens gepolst bij mij of ik geen zin had om mij kandidaat te stellen als voorzitter. Dat heb ik ook gedaan en sedert begin oktober heb ik dus de fakkel overgenomen van Stephan en Filip.”

“Zaterdag ben ik de hele dag op stap geweest met burgemeester Kris Declercq en dat was zeer leerrijk. Hij heeft me geïntroduceerd bij alle handelaars en ik heb ook alle winkels in het centrum leren kennen. Ik heb trouwens ook al veel goede tips gekregen van winkeliers. Zo deed er iemand het voorstel om één dag in de herfst of winter een soort winterbraderie te organiseren. Dat is iets dat we zeker zullen bespreken.”

Chalets op Stationsplein

“Ik blijf ook verantwoordelijke en aanspreekpunt voor de handelaars op het Stationsplein. Ja, dat is inderdaad meer werk maar dat stoort mij niet. Ik heb een hart voor wat ik doe en ik ben het gewoon om hard te werken.”

“De volgende activiteiten dienen zich snel aan. Naast de week van de Belgische mode is er op 28 oktober bizznet waar Herman Konings een lezing komt geven over de impact van corona op de mens, op de retail en de maatschappij in zijn geheel. Vervolgens is er dan Black Friday en de kerstshopping. We bouwen hiervoor verder op het succes van de vorige edities maar hopelijk gebeurt het dit jaar zonder beperkende coronamaatregelen. De chalets op het Stationsplein zullen er opnieuw staan en iedereen verlangt om er een gezellige periode van te maken.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.