Rouge Noir Gin uit Westouter krijgt kwaliteits- label 100% West-Vlaams: “Edele aroma’s worden lang bewaard”

Martin Bacquart met de Rouge Noir gin. © EF
Redactie KW

De Rouge Noir Gin van Entre-Deux-Monts, het wijngoed in Westouter, kreeg het label 100% West-Vlaams toegekend.

De Rouge Noir Gin wordt gemaakt op basis van jeneverbes, maar ook van vijf botanicals die rond de wijngaard te vinden zijn. “Tijdens de lockdown lag de horeca een hele tijd stil en hadden we zelf ook tijd om ons te herbronnen en frisse nieuwe ideeën op te doen”, aldus wijnbouwer Martin Bacquaert. “Toen hadden we ook een jongeman in ons team, die lange tijd gewerkt had in een ginstokerij in Engeland. Zo begonnen we samen te experimenteren om een gin te maken. Het proces duurde heel lang, bijna een jaar om het recept samen te stellen.”

Klaproos

De gin is op basis van jeneverbessen, versterkt met kruiden uit de wijngaard: paarse korenbloem, duizendblad, kamille, klaproos en bloedzuring. “Daarna werd de gin geassembleerd met ons wijndistillaat dat zes jaar op eiken vaten rijpte. In de mond heeft onze gin een gastronomische aanzet met de pure smaak van jeneverbes en lichte toetsen van de wijngaardkruiden, gevolgd door een lange afdronk. Het is de perfecte basis voor een culinaire gin&tonic, ook als basis voor verfijnde cocktails of om puur te genieten na de maaltijd.”

Wijnfles

De Rouge Noir Gin is te verkrijgen in een speciale fles, een soort wijnfles. “De lijnen op de fles weerspiegelen de effectieve hoogtelijnen van de Rodeberg en Zwarteberg. De aroma’s zijn heel puur en fijn, vandaar dat er voor een glazen kurk gekozen werd. Op die manier worden de edele aroma’s lang bewaard.” (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier