Reus uit Meli Park terug in Plopsaland De Panne

© Plopsaland De Panne
© Plopsaland De Panne
Redactie KW

Plopsaland De Panne verwelkomde onlangs ‘De Reus’ terug in het park. De populaire figuur uit het ‘Sprookjesbos’ van het voormalige Meli Park werd door Plopsa aangekocht en kreeg opnieuw een plek in het park, naast het authentieke Meli-huisje.

Meli Park, dat vooral in het teken van de bijen stond, was van 1935 tot 1999 in handen van de familie Florizoone. In 1952 opende het park het razendpopulaire ‘Sprookjesbos’ met tientallen sprookjes waaronder De Reus, De Prinses op de Erwt, De Vliegende Heks, etc.

In 1999 werd Meli Park verkocht aan Studio 100 dat het vervolgens in 2000 tot Plopsaland De Panne omtoverde. Na de verkoop van Meli Park aan Studio 100, kwam De Reus bij restaurant De Rentakker in Heuvelland terecht. Na twintig jaar vond Plopsaland De Panne het dan ook hoog tijd om de befaamde Reus terug naar het park te halen, die volledig opgeknapt werd en een nieuwe plek in het park kreeg, naast het oorspronkelijke Meli-huisje met authentieke Meli-attributen en waar ook de ster van de familie Florizoone ligt te blinken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

“Bezoekers vragen ons nog vaak naar originele attributen uit het Meli-tijdperk, vandaar de keuze om De Reus terug naar Plopsaland De Panne te halen.”, aldus Steve Van den Kerkhof, ceo van de Plopsa Group. “We vinden het dan ook leuk om de nostalgische gevoelens uit de Meli-periode bij ouders en grootouders tijdens hun volgende bezoek opnieuw op te wekken”, aldus Van den Kerkhof.

Bezoekers kunnen vanaf zaterdag 8 mei de Meli Reus bewonderen, de dag dat Plopsaland De Panne opnieuw haar deuren mag openen. Online tickets reserveren op datum is verplicht via www.plopsalanddepanne.be

(red)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.