Pasta Bouff opent tweede filiaal in Mammoet Center in Roeselare

Bouff is al jaren een succes in Brugge, nu ook in Roeselare? (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Bouff is al jaren een succes in Brugge, nu ook in Roeselare? (foto SB)©STEFAAN BEEL Stefaan Beel
Redactie KW

Pasta Bouff van Lieselot Gevaert komt midden maart naar het Mammoet Center in Roeselare. Het takewayconcept is al enkele jaren een groot succes bij de studenten in Brugge en daarom wil Lieselot uitbreiden naar haar thuisstad Roeselare. “Het werd tijd om een te kijken voor een tweede vestiging”, vertelt Lieselot.

Lieselot startte vier jaar terug met Pasta Bouff. “Eten is al heel ons leven het belangrijkste onderwerp. Wat gaan we vanmiddag of vanavond eten? Dat waren de meest gestelde vragen bij ons thuis. (lacht) Wanneer ik moest koken, was dat praktisch altijd pasta. Ik vind pasta een ontzettend veelzijdig product.” Naast pasta serveert Lieselot ook courgettini: “Dat is een gezonder alternatief voor de mensen die geen zin hebben in pasta. Ook met een saus naar keuze.”

Op de menu van Pasta Bouff staat een vast aanbod van zes verse sauzen: van Bouff met curry en kip tot Rocco op basis van roquefort. “Iedere week zet ik ook een suggestie op de kaart. Zo ben ik ook wat creatief bezig.”

Zo maakte Lieselot van haar passie haar beroep. “Ik dacht: waarom start ik geen takeaway op met pasta? Een goeie locatie waar er veel studenten zitten.” Het takeaway concept is de rode draad bij Lieselot, maar bij Pasta Bouff in Brugge konden de studenten ook daar eten aan de tafeltjes. “Door het coronavirus is dat nu wel verdwenen. Ik ben niet van plan om dat terug te halen, ook niet in Roeselare. Het zal nu enkel en alleen takeaway zijn”, zegt Lieselot.

Mammoet center

“De eerste Pasta Bouff was gekozen puur voor de locatie”, vertelt Lieselot. “Dicht bij de hogeschool Vives, dus uiteraard komen er dan veel studenten langs.” Voor Roeselare baseerde Lieselot haar keuze opnieuw op locatie. “Deze keer wilde ik niet inspelen op de studenten, maar op de werkende mens. Die hebben ‘s middags ook honger natuurlijk. Daarnaast is het Mammoet Center een echte industriezone aan het worden, dus ik vond dat de ideale locatie voor de volgende Pasta Bouff. Eenmaal dat ik me daarop had geviseerd, was er niks meer dat dit kon veranderen. (lacht)”

“Ik had mijn zinnen op dit pand gezet en niets kon dat nog veranderen”

Het succes van Pasta Bouff in Brugge gaf Lieselot ook meer vertrouwen en ambitie voor een tweede filiaal. “De keuze om een tweede zaak te openen is natuurlijk iets makkelijker als je al succes hebt in een eerste zaak. De vraag van: ‘zal het concept aanslaan?’ moet je je al niet meer afvragen. Al weet je natuurlijk nooit of het een even groot succes zal worden als in Brugge. Maar als je het niet probeert, zal je het nooit weten.”

Lieselot heeft ook al iemand aangeworven voor de zaak in Brugge. “Ik kan uiteraard niet op twee plaatsen tegelijk zijn en ik zou liefst zelf in mijn nieuwe zaak staan. Ik wil dat zelf in handen hebben en niet aan iemand anders overlaten.”

Pastaketen Bouff?

Met Bouff in Roeselare heeft Lieselot dus al twee zaken. Of dat uitgroeit tot nog meer, is voor Lieselot ook nog een groot vraagteken. “Ik probeer nooit luidop te dromen”, lacht Lieselot. “Ik hoop dat er op termijn nog een vervolg komt, maar eerst hoop ik dat de keuze om in Roeselare te starten de goeie zal zijn.” (JD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.