Nieuwe winkel Maisons du monde in Roeselare

© Stefaan Beel
© Stefaan Beel
Redactie KW

Maisons du monde, een bekende Franse decoratieketen, opent dit weekend hun vierde West-Vlaamse vestiging in het Roeselaarse mammoetcenter. De focus ligt op kleinere meeneemartikelen, verlichting, textiel, servies en meubelen.

Dit van oorsprong Franse moederbedrijf startte eind de jaren negentig met kleine decoratiewinkeltjes. “Tegenwoordig vind je in Frankrijk al meer dan tweehonderd kleine en grotere zaken en de voorbije jaren hebben we een heel stuk van Europa veroverd”, aldus regiomanager Pieter Deduytsche.

“In België wordt het onze 26ste vestiging. Na Oostende, Brugge en Knokke de vierde in onze provincie. Door deze opening zal de merkbekendheid van Maisons du Monde in Vlaanderen nog versterkt worden.” De sterkte is volgens Pieter te wijten aan de diversiteit. “Het gaat niet over één bepaalde stijl. Die is heel uiteenlopend. Van Scandinavisch tot etnisch, van landelijk tot meer moderne artikelen aangepast aan ieders budget. Zowel studenten als vijftigers vinden hier hun gading. We hopen met ons aanbod op een oppervlakte van 1300 m² winkelruimte ook mensen te inspireren. Beleving is belangrijk. Mensen kunnen hier alle producten komen bekijken en uittesten en ze vervolgens aan huis laten leveren. We combineren ons assortiment kleinere meeneemartikelen met groter meubilair en zetten net zoals moderetailers zowel in het voorjaar als het najaar in op themacollecties. Dat maakt ons toch wel uniek. Het aanbod roteert voortdurend en klanten ontdekken steeds nieuwe dingen. In onze ingerichte ‘interieuradvieshoek’ kun je ook terecht voor advies op maat.”

Maisons du Monde hecht veel belang aan verantwoord ondernemen. “Om de impact op het milieu zo beperkt mogelijk te houden, vertaalt zich dit in een doordacht beleid op het vlak van afval sorteren en recycleren. Daarnaast is onze winkel ook gemakkelijk toegankelijk voor mensen met een beperking en zetten we in op duurzame energie.”

Maisons du monde Roeselare bevindt zich in het vroegere pand van de Wibra, Brugsesteenweg 500. Ze zijn elke dag open van 10 tot 18.30 uur, uitgezonderd de zondag. Meer info op www.maisonsdumonde.com .

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier