Nathalie Maes opent Boetiek Malou: “Betaalbare en kwaliteitsvolle dameskledij”

Nathalie Maes in haar winkel Boetiek Malou in de Vredestraat.©JOKE COUVREUR JCR
Nathalie Maes in haar winkel Boetiek Malou in de Vredestraat.©JOKE COUVREUR JCR
Redactie KW

Nathalie Maes (35) start met Boetiek Malou. Daar wil ze kwaliteitsvolle en betaalbare dameskledij aanbieden.

Nathalie stapt niet zomaar in haar boetiekavontuur. “Ik werkte al ruim elf jaar deeltijds in een damesboetiek in Torhout”, vertelt Nathalie. “Daarnaast ben ik al zowat 14 jaar actief als schoonheidsspecialiste in bijberoep.

Door de coronacrisis besliste Nathalie om de stap naar een eigen zaak te zetten. “Door corona is niks meer zeker in het leven”, meent Nathalie. “Je bent niet meer zeker van je gezondheid, maar ook niet van je job. Het was nu of nooit. Ik wil binnen 10 of 20 jaar geen spijt hebben dat ik het niet geprobeerd heb.”

Nathalie is ervan overtuigd dat er ruimte is voor een extra dameskledingzaak in Staden. “Door corona gaan mensen meer lokaal en dichter bij huis kopen”, weet Nathalie. Bij de inrichting van haar boetiek had ze overigens ook aandacht voor het lokale. Ze deed immers zo veel mogelijk beroep op lokale vaklui en handelaars.

Nathalie wil in Boetiek Malou betaalbare en kwaliteitsvolle dameskledij aanbieden. “Onze prijsklasse bevindt zich tussen 20 en maximum 150 euro” legt Nathalie uit. “We werken ook volop aan een webshop.”

Nathalie vond voor de naam van haar boetiek inspiratie bij haar gezin. “De ‘Ma’ staat voor mijn achternaam Maes en die van mijn vriend Brecht Mattens”, legt Nathalie uit. “Lou is afgeleid van Louis, de naam van ons zoontje.”

Gratis Waltson Chips

Je vindt Boetiek Malou in de Vredestraat 17 bus 1. De zaak is op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag open van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 18 uur. Op maandag en dinsdag is Boetiek Malou dicht. Dat geeft Nathalie meteen de gelegenheid om zich op dinsdag aan ‘Esthetiek Nathalie’, haar andere grote passie, te wijden. “Esthetiek Nathalie is open op dinsdag en op afspraak”, verduidelijkt Nathalie.

Bij de opening van Boetiek Malou schenkt Nathalie iedereen die een aankoop in haar kledingzaak doet een bon ter waarde van 10 procent van de aankoop. “Die kan bij een volgende aankoop gebruikt worden”, legt Nathalie uit. Elke klant krijgt ook een gratis zak van de in Staden geproduceerde ambachtelijke Waltson Chips, zolang de voorraad strekt. (BCH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.