Na overname van kledingketen Cassis Paprika gaan er twee West-Vlaamse filialen dicht: Ieper én Izegem

Op het Frunpark in Izegem bleef Cassis Paprika dicht, via een brief aan het raam neemt het personeel afscheid van de klanten.
Wouter Vander Stricht

Cassis Paprika, de kledingketen voor de mensen met een maatje meer, is overgenomen. Er sluiten in totaal 23 winkels in België, waarvan twee in West-Vlaanderen: Ieper en Izegem. De vestigingen in Kortrijk, Brugge, Oostende en Bredene blijven wel open.

Het Luxemburgse Futura Capital Fund neemt 70 procent over van de activiteiten van Cassis Paprika, dat in september al een ‘stil failissement’ had aangevraagd bij de ondernemingsrechtbank in Nijvel. Daarbij konden de activiteiten tijdelijk worden verder gezet. In totaal gaat het om 89 winkels en 396 werknemers. In België zouden 37 winkels en 189 werknemers worden overgenomen. “Voor de rest gaat het om 14 winkels in Frankrijk, 21 in Nederland, 12 in Duitsland en vijf in Luxemburg,” aldus de keten.

Doorstart met nieuw directiecomité

In België gaan 23 winkels dicht: 11 in Vlaanderen, 10 in Wallonië en 2 in Brussel. “Daardoor verliezen 118 mensen hun baan,” zegt het bedrijf. Er komt een doorstart van de keten onder een nieuw directiecomité, onder leiding van CEO Paul Claes. De bedoeling is om de merken Cassis en Paprika te positioneren als de referentie in de markt van de plus-size mode.

De winkel in Izegem was gevestigd in de Krekelmotestraat op het Frunpark in Izegem, die in Ieper in de Boterstraat. Ze zijn sinds deze morgen dicht. De vestigingen in Brugge (Zuidzandstraat), Oostende (Kapellestraat), Bredene (Brugsesteenweg in Bredene Shopping) en Kortrijk (Ringlaan in Ring Kortrijk) horen bij de gelukkigen en werden overgenomen. In West-Vlaanderen verliezen een tiental mensen hun job.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier