Filly’s, Meat & Griet en Table’O, de drie pop-uprestaurants in Kortrijk zijn officieel geopend. Burgemeester Van Quickenborne kreeg de eer om het openingslint op vrijdagavond door te knippen. Zaterdag 11 februari openen de pop-ups ook voor het grote publiek.
De Antwerpse vriendinnen Fanny en Véronique openen met Filly’s een pop-uprestaurant waarin alles gevuld wordt. Bij Table’O van het Limburgse koppel Mitchell en Daniëlla draait het allemaal om kunst. De Antwerpse vrienden Yannick en Leena van Meat & Griet kiezen voor een combinatie van vlees en vis.
“Welkom in Kortrijk, welkom in West-Vlaanderen. Of om het zoals Véronique te zeggen in West-fucking-Vlaanderen, hoe ver is dat niet maat?” Zo opende burgemeester Van Quickenborne de restaurants. De kandidaten waren inderdaad niet allemaal even tevreden bij de initiële ontdekking dat hun pop-up in Kortrijk zou komen te staan.
“Maar, je bent in Kortrijk en dit is de beste grond om uw pop-uprestaurant te hebben”, verzekert de burgemeester hen. Hij noemt hiervoor drie redenen: “Kortrijk is de place to be voor ondernemende mensen en West-Vlamingen zijn levensgenieters en lekkerbekken.” Als belangrijkste reden noemt hij Kortrijk vruchtbare grond voor Mijn Pop-uprestaurant want Kortrijk won de vorige keer namelijk. “Hoeveel keer heeft Antwerpen al gewonnen? Nul keer!”, roept een enthousiaste burgemeester die duidelijk hoopt op nog een overwinning voor Kortrijk.
(CM – Foto’s JVGK)
Televisie en radio
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier