Management Roularta doet afstand van bonus uit solidariteit met werknemers

Redactie KW

Roularta Media Group heeft tijdens de Algemene en Buitengewone Algemene Vergadering beslist dat het management van het bedrijf afstand doet van zijn bonus. Ze doen dit uit solidariteit met de vele collega’s die op tijdelijke werkloosheid werden gezet in de maanden maart, april en mei.

Roularta Media Group NV heeft op dinsdag 19 mei haar Algemene en Buitengewone Algemene Vergadering gehouden. In een persbericht wijst de mediagroep er eerst en vooral op dat ook hij geïmpacteerd wordt door covid-19. Tijdens de maanden maart en april werden tal van externe drukorders geannuleerd. Sinds mei is er opnieuw een aangroei van het aantal externe drukorders, maar het is nog niet zoals voor de coronaperiode.

Ook de reclame-inkomsten hadden te lijden. De verschijning in print van De Zondag werd gedurende enkele weken opgeschort. Sinds 3 mei ligt De Zondag opnieuw bij de diverse verdeelpunten.

Daartegenover meldt Roularta Media Group ook dat de inkomsten uit abonnementen sterk gestegen zijn tegenover dezelfde periode vorig jaar. Dat komt volgens de organisatie mede door het verlangen van de Belgische bevolking naar kwalitatieve magazinemerken tijdens de lockdown. De effecten van corona op reclame, evenementen en extern drukwerk zullen echter zwaarder wegen dan de gestegen inkomsten uit de abonnementen. Toch ziet de groep weinig problemen voor de toekomst van het bedrijf.

Om solidair te zijn met de werknemers die tijdelijk werkloos waren door de crisis, doet het management van Roularta Media Group afstand van zijn bonus. De Raad van Bestuur levert ook een deel van zijn bestuurdersvergoeding voor het jaar 2020 in. (Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.