https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Lokale handelaars delen paasfiguren uit die geld kunnen opbrengen

Melissa Bertolino, burgemeester Eddy Lust, Deborah Depoorter, Melanie Nys en schepen Virginie Breye gaven maandag het startschot van de paasactie.© WO
Melissa Bertolino, burgemeester Eddy Lust, Deborah Depoorter, Melanie Nys en schepen Virginie Breye gaven maandag het startschot van de paasactie.© WO
Redactie KW

Sinds maandag 15 maart wordt de stad Menen en deelgemeenten ondergedompeld in de paassfeer. Vzw Shop en Beleef wil met de paasactie aanzetten tot lokaal winkelen.

Shop lokaal bij je favoriete handelaar en ontvang een blanco paasfiguur. Versier het figuurtje naar hartenlust, schrijf je naam op de achterzijde en breng het terug naar de handelaar of hang het uit aan de paastak in het stadhuis van Menen, het Dorpshuis in Rekkem of in cc ’t Applauws in Lauwe.

Met deze boodschap wil de vzw Shop en Beleef aanzetten tot lokaal winkelen en ook de stad wil met de vernieuwde dienst Lokale Economie een duit in het zakje doen om lokaal shoppen te stimuleren.

“Daarom dat we nu met onze dienst Lokale Economie tussen de leuke acties van Shop en Beleef door ook zelf inspanningen willen doen om het lokale handelsleven in de kijker te zetten en te ondersteunen. Onze paasactie die op 15 maart is gestart, is daar het voorbeeld van. Meer dan 70 handelaars nemen deel aan deze eerste actie. We willen met dit concept een terugkommoment voor de handelaars creëren. Het binnenbrengen van het ingekleurde paasfiguurtje doet misschien opnieuw rondneuzen en kopen”, licht schepen van Lokale Economie Virginie Breye (N-VA) toe.

Deze paasactie krijgt ook extra aandacht via de openbare gebouwen van de stad Menen. In het Stadhuis van Menen, in het Dorpshuis van Rekkem en in cc ’t Applauws in Lauwe zijn er prachtige raamschilderijen te bewonderen van Melissa Bertlino en Deborah Depoorter. Op het einde van de paasactie worden onder de binnengebrachte paasfiguurtjes drie winnaars geloot die elk een prijs ontvangen ter waarde van 50 euro.

(WO)

Deelnemende handelaars zijn herkenbaar aan een venstersticker of je vindt ze terug op www.menen.be/paasactie .

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten