Lederbewerker Marc Verbeu krijgt erkenning met HIB-label

Julia Berezhna, Bart Naeyaert, Marc Verbeure, Isabel Doschy, Guy Debruyne, Jan de Keyser en Brecht Clyncke op de uitreiking van het HIB-label.© GST
Julia Berezhna, Bart Naeyaert, Marc Verbeure, Isabel Doschy, Guy Debruyne, Jan de Keyser en Brecht Clyncke op de uitreiking van het HIB-label.© GST
Redactie KW

Marc Verbeure van Verstee uit Ruddervoorde ontving donderdag het Unizo-authenticiteitslabel voor ambachtelijke ondernemers Handmade in Belgium (HIB).

Marc Verbeure is een ambachtelijke lederbewerker van de tweede generatie. Al op jonge leeftijd leerde vader Verbeure hem de kneepjes van het vak. Nu, een paar decennia later, is Marc in België zowat de laatste der Mohikanen.

Door zijn passionele liefde voor het beroep worden alle bewerkingen gedaan door Marc zelf of ze worden uitgevoerd onder supervisie van de meester-lederbewerker in het Verstee Leather Crafts atelier, en dat is een unicum in België. Marc en Verstee Leather Crafts staan voor ambachtelijke lederproducten van absolute topkwaliteit. Elk product elk passeert door de handen van de lederbewerker.

Twee nieuwe vennoten

In 2021 besliste Marc om de toekomst van Verstee Leather Crafts te verzekeren door Guy Debruyne en Isabel Dochy binnen te halen als vennoten. Guy en Isabel kennen het bedrijf sinds jaren en weten wat Verstee Leather Crafts betekent voor de Belgische lederambacht. Met meer dan 20 jaar ervaring in de productie en verwerking van rubber en kunststoffen zijn Isabel en Guy de ideale partners. Hun technologische en commerciële ervaring gekoppeld aan de vakmanschap van Marc, maakt dat Verstee meer dan ooit klaar is voor de toekomst. Ook voor hen staan authenticiteit en kwaliteit centraal.

De geschiedenis en de combinatie van de drie vennoten maakt Verstee Leather Crafts tot een referentie op het gebied van lederbewerking en -productie in België. In deze onderneming versmelt het metier van twee generaties ambachtelijk vakmanschap met de skills van 2 ondernemers die én technisch én commercieel onderlegd zijn.

Verstee is voortaan traditie en ambacht in moderne vorm. Wat Marc, Guy en Isabel bindt, is hun liefde voor het vak en authenticiteit en het houden van mooie dingen. Hun gezamenlijke uitdaging bestaat erin om te streven naar unieke producten voor uiteenlopende sectoren en markten.

(GST)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.