Melkveebedrijf ‘De Keibol’ start met hoevewinkel: “Genieten van een ijsje kan ook op ons terras”

© (Foto LBR)
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

Het familiaal melkveebedrijf ‘De Keibol’ in Poperinge heeft nu ook een hoevewinkel en zuivelboerderij geopend. “We produceren sinds kort onze eigen hoevezuivel uit eigen melk. Vers hoeveijs, hoeveboter, kaas, chocolademelk, yoghurt, chocomousse, rijstpap, tiramisu.. Een lekker ijsje of streekbiertje consumeren kan op het terras.”, zegt Bert Spenninck van De Keibol.

De Keibol is een familiaal melkveebedrijf met zo’n 60 melkkoeien gelegen in de Jagerstraat 12 in Poperinge. “Ons bedrijf hecht veel belang aan de korte keten en is daarom reeds enkele weken begonnen met de productie van lekkere hoeveproducten uit eigen melk. Als extra troef lopen onze koeien tijdens de zomermaanden in de weides rond de hoeve, dit komt de diergezondheid en het milieu ten goede”, vertelt Bert Spenninck van De Keibol.

Aan het roer van De Keibol stonden Johan Spenninck en zijn echtgenote Ann George. “Het bedrijf werd 2 juni 2020 voor de helft overgenomen door mezelf en mijn vriendin Mathilde Dezwarte. De andere helft is nog in het bezit van mijn ouders. Wij baten op dit moment samen de hoeve uit. Hierbij neemt vooral mijn vader de taak van de dieren op zich en neem ikzelf de taak van de hoevezuivel op mij.”

Verse hoevezuivel

Sinds kort het familiaal melkveebedrijf er ook een hoevewinkel bij. “De Keibol bestaat eigenlijk uit 2 delen. ‘Kei’ komt van Keikoppenstad, keikop, keien.. Dit is typisch aan de streek en verwijst naar de stad Poperinge. ‘Bol’ verwijst dan weer naar onze producten: ijsbol, kaasbol… De Keibol werd in het leven geroepen toen ik in het bedrijf kwam. Het is tevens de naam van onze hoevewinkel en zuivelboerderij”, aldus Bert. “De Keibol legt zich toe op de productie van verse hoevezuivel uit eigen melk. Deze producten worden verkocht in onze eigen hoevewinkel. Wij bieden onder andere vers hoeveijs, ijstaarten, frisco’s, hoeveboter, karnemelk, kaas, kaasplanken, melk, chocolademelk, yoghurt, pudding, chocomousse, rijstpap en tiramisu aan. Verschillende producten van landbouwers uit de eigen streek worden in onze hoevewinkel ook aangeboden. Zo benadrukken we de korte keten in onze winkel. Wij vinden het dan ook zeer belangrijk dat elk product die mensen in onze winkel terugvindt, voldoet aan enkele parameters. Zoals vers, ambachtelijk, uit eigen streek, eerlijke prijs voor producent…”

Verbruikerszaal

“Een lekker ijsje consumeren kan op het terras. Daarbij kan een lekker streekbier geproefd worden, afkomstig van enkele lokaal gebrouwen bieren zoals Brouwerij De Plukker, Saison Lokaal, brouwerij Werbrouck, Westhoeker… Ook iedereen die wenst verse producten van eigen bodem te consumeren is zeker welkom. Bij ons zijn aardappelen, uien, confituur, eieren en veel meer van collega landbouwers te verkrijgen. Wel altijd seizoensgebonden”, benadrukt Bert. “Wij zouden graag op termijn alle melk van onze eigen melkkoeien verwerken tot heerlijke hoeveproducten. En daarbij de mensen bijbrengen hoe de werkzaamheden op de hoeve in elkaar zitten. We wensen de landbouwsector in een positief daglicht te stellen en ons steentje bij te dragen aan lokale voeding van eigen bodem.”

In de nabije toekomst wil De Keibol hun verbruikerszaal afwerken. “Hierdoor zouden we vanaf mei 2022 het ganse jaar rond onze lekkere hoeveproducten kunnen aanbieden op de hoeve zelf. Zo zal er tijdens de wintermaanden de mogelijkheid zijn om een verse pannenkoek, wafel of ijscoupe te eten met een prachtig uitzicht op de heuvellandse bergen(heuvels). Op een iets langere termijn wensen wij onze eigen kazen te produceren. Dit om nog meer van de eigen melk via de korte keten af te zetten. Ons bedrijf openstellen om groepen te ontvangen en hen via een rondleiding ons bedrijf beter te leren kennen, hoort ook tot onze toekomstvisie.”

Meer informatie over De Keibol vind je op www.dekeibol.be. Binnenkort vind je op de website alle hoeveproducten in de webshop.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier