https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Dag van de Landbouw in Ruiselede

Naast de gouverneur(rechts): Kris en Isabel vanhet bedrijf, schepen voor landbouw De Muynck en dan uiterst rechts Michiel Van Robaeys, consulent. © RV
Redactie KW

Voor de dag van de Landbouw openen vandaag (zondag) vier bedrijven in Ruiselede de deuren. Ze doen dat in samenwerking met de Boerenbond en Landelijke Gilden. Het gaat om varkensbedrijf Biovar.be, het melkveebedrijf van Kris en Isabel Muys-Van den Bulcke, boomkwekerij De Bel van Jelle en Luc Rogge en het bedrijf voor fruitbomen, sierteelt en aardbeiplanten van het gezin Steven Devolder-Desmet.

Om exact 10.00 uur zondagmorgen was er een eerste groep bezoekers in de Vossenholstraat bij het gezin Kris Muys-Isabel Van den Bulcke en de kinderen Brent en Hanne. Dagelijks melken zij 120 koeien en bewerken ze 58 ha akker en weiland, in hoofdzaak voor voedergewassen. Ze kweken onder andere mais, voederbieten en gerst.

De eerste bezoekers waren aan allegaartje van genodigden en eregasten of mensen die met de agrosector wat nauw verbonden zijn: de gouverneur, de deputé voor landbouw, lokale politiek, bestuursmensen van Ferm en Landelijke Gilden en de beide Ruiseleedse consulenten voor land en tuinbouw voor Boerenbond.

Helemaal volgeboekt

Michiel Van Robaeys, consulent voor landbouw en éen van de drijvende krachten achter de organisatie: “De vier bedrijven zijn al enkele dagen volgeboekt. Dat impliceert dat we vandaag per bedrijf zo’n 500 à 600 bezoekers op elk van de vier bedrijven mogen verwelkomen.”

“Zonder de niet ondenkbeeldige kans dat mensen zich alsnog aanmelden zonder vooraf te registreren. De bezoekers worden netjes in groepjes rondgeleid met deskundige uitleg van de bedrijfsleiders. Daarna is er mogelijkheid om wat te consumeren, aangeboden door Ferm. Friesland Campina is de verwerker van de melk, met ophaling om de twee dagen. Meteen zichtbaar bij de inkom, waar flacons Cecémel klaarstonden.”

(RV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.