Kledingsite Hola Chica heeft Lendeleedse roots

Sharon Delhaye van Hola Chica heeft ook handtassen in het assortiment.© Frank Meurisse
Sharon Delhaye van Hola Chica heeft ook handtassen in het assortiment.© Frank Meurisse
Redactie KW

‘Hola Chica’ is de naam van een gloednieuwe dameskledingwebsite, gerund door Sharon Del’haye uit Lendelede. “Een site met de nieuwste items om de vrouwen te doen stralen”, zegt ze vol overtuiging.

‘Hola Chica’ is Spaans voor ‘Hallo of dag meisje’. Een leuke naam voor een dameskledingwebsite als je het mij vraagt. Heeft zaakvoerster Sharon Del’haye die naam gevonden in de Spaanse Netflix-serie ‘Las Chicas del Cable’ of vertaalde ze gewoon één van wijlen Paul Severs’ grootste Vlaamse hits ‘Zeg ‘ns Meisje’? “Geen van beide”, zegt Sharon. “Ik heb die zelf gezocht en gevonden. De naam klinkt goed. Dat veel mensen de Chicas van Netflix kennen kan voor mijn webshop alleen maar een voordeel zijn.”

Sharon is de partner van Steven Braekeveldt en de moeder van Illias (10), Leon (8) en Lauren (4). Een jonge ambitieuze dame, een leuke verschijning en vooral iemand die weet wat ze wil bereiken. Beroepshalve werkt ze voor het hoofdkantoor van Accent in Beveren-Roeselare waar ze op de dienst preventie en sociale wetgeving aan de slag is. In februari startte ze haar kledingwebsite ‘Hola Chica’.

Brede doelgroep

Een fulltime job, drie kinderen, een man en nog een webshop beheren? “Ik kan niet stilzitten”, bekent Sharon. “De kinderen zijn ondertussen iets groter en er kwam ruimte vrij om nog iets extra’s te doen. Mode? Noem het een uit de hand gelopen hobby. Ik ben al van kleins af bezig met mode en kreeg die microbe van mijn moeder, die vroeger voor nog voor het kledingmerk Levis gewerkt heeft. Als jong meisje hield ik van poppen die ik kon kleden en verkleden. Kleren van mijn dochtertje die te klein werden verkocht ik tweedehands in mijn Facebookwinkel. Zo rijpte bij mij stilaan de idee om zelf een eigen kledingwebsite op te starten.”

“Dat veel mensen de Chicas van Netflix kennen kan voor mijn webshop alleen maar een voordeel zijn” – Sharon Del’haye

“De doelgroep van ‘Hola Chica’ is heel breed maar als je er dan toch een leeftijd wil opplakken zou ik zeggen voor vrouwen tot halfweg de 40 of zelf nog iets ouder. Veel hangt af van hoe jong een vrouw zich voelt. Niet alleen kledij, maar ook accessoires, schoenen en handtassen zijn er voorhanden. Trendy en betaalbaar, doordeweeks of feestkledij maar vooral heel toegankelijk. Of zoals er ongeveer op mijn website staat: kledij die je als vrouw een boost aan zelfvertrouwen geeft.”

Zelf combineren

Online kopen op ‘Halo Chica’ is heel gemakkelijk. “Ook voor wie minder met de computer en internet overweg kan. Klik gewoon de categorie kledij aan die je wil bekijken: jurken, tops, truien, t-shirts, schoenen, handtassen, juwelen…. Of je klikt op ‘Shop the look’ en dan krijg je een combinatie van bij elkaar passende kledingstukken te zien. Maar uiteraard kan je ook jouw eigen combinaties maken.”

Snel leveren is voor Sharon geen probleem. “Als je vóór 21 uur een bestelling plaatst, dan versturen we ’s anderendaags al jouw pakje. En als iemand eens iets wil passen, dan zorg ik voor een pasmoment op afspraak.” (IB)

Info: www.holachica.be , Instagram Hola Chica Fashion en Facebookpagina Hola Chica. Mailen doe je via holachica@outlook.be .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.