Kapsalon in Bissegem wordt omgetoverd tot strijkpunt

Stefanie Desmet is voortaan strijkster. (foto EDB)©ELS DELEU
Stefanie Desmet is voortaan strijkster. (foto EDB)©ELS DELEU
Redactie KW

Stefanie Desmet (39) toverde haar kapsalon, dat ze in oktober 2019 opende, om tot een strijkpunt. De opeenvolgende lockdowns en te weinig praktijkervaring deden haar beslissen om om te schakelen.

Stefanie woont met haar man Sammy Dubois en zonen Baptiste (14) en Mathis (12) in de Pastoriekouter 16 in Bissegem. In oktober 2019 startte Stefanie daar nog met een kapsalon. Ze zou haar kapsalon runnen in bijberoep. Daarnaast was ze halftijds poetshulp. “Niemand kon toen ook maar denken dat corona nog geen half jaar later roet in het eten zou gooien”, zucht ze.

Doordat Stefanie kapster was in bijberoep kon ze op geen premies rekenen toen ze moest sluiten wegens de lockdown. Sinds begin oktober vorig jaar kreeg ze de kans om halftijds thuisstrijkster te worden en stopte ze als poetshulp. “Dan werkte ik halftijds in loondienst voor een dienstenchequebedrijf en was ik halftijds zelfstandig kapster. Toen kwam echter de tweede lockdown. Toen ik begin januari hoorde dat een zelfstandig strijkster zou stoppen, besliste ik om die zaken over te nemen. Toen de kapsalons begin februari weer mochten openen, ben ik dus niet meer gestart.”

‘Strijkpunt Steffie’ is van maandag tot en met donderdag open, maar ook op afspraak kan je strijk brengen of ophalen. Stefanie gaat ook strijk ophalen en terugbrengen.

Toen Stefanie met haar kapsalon startte, liet ze een kappersschaar tatoeëren op haar arm. Daar heeft ze geen spijt van. Stefanie: “Mijn tattoos tonen dingen die voor mij betekenis hebben. Ik deed de haartooi graag en heb het geprobeerd, maar door corona is het echter niets geworden. Ik heb daar geen spijt van, het is een periode uit mijn leven. Mijn zoon vraagt me nu al lachend waar op mijn lichaam ik een strijkijzer zal laten zetten.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier