Michiel en Victor zeggen eetcafé De Kameleon in Heule vaarwel

Victor Malysse en Michiel Thermote laten de Kameleon over. © KDS
Carlo Herpoel
Carlo Herpoel Medewerker KW

Zondagavond was de laatste maal dat zaakvoerders Michiel Thermote en Victor Malysse achter de tap stonden. Na vijf jaar houden ze het voor bekeken. “Het was nu het ideale moment om de zaak over te laten”, aldus Michiel. Weldra waait er een nieuwe wind door eetcafé ‘De Kameleon’.

Michiel en Victor nemen afscheid met een dubbel gevoel. “Tja, we gaan ‘De Kam’ uiteraard missen maar we moeten daarom geen vijf jaar meer wachten. De brouwerijen gaan met hun drankprijzen en huur de hoogte in. Ook de keuken moet verbouwd worden. Ik heb geen zin om te investeren in iets dat niet mijn eigendom is”, vertelt afscheidnemend uitbater Michiel.

De Kameleon werd opgericht in 1990 door Dai Verhaest met zijn vrouw Fabienne Goethals. In 2002 Luk Malfait en Hilde Debusschere deze kroeg over. Twee jaar later traden zoon Hannes Malfait samen met zijn vrouw Els Cognie in de voetsporen van zijn ouders en namen de zaak over. In 2019, na 15 jaar, lieten ze de zaak over aan Michiel Thermote over. Vorig jaar werd zijn vriend Victor nog medezaakvoeder van de Kameleon. Nu is het aan de vijfde opvolger…

© CH

Voorheen werkte Michiel 7 jaar in de horecazaak ‘t Rusteel. Hij studeerde aan de hotelschool te Kortrijk. “Ik zal wellicht geen zaak meer runnen maar in de horeca werkzaam blijven. Victor zegt de horeca vaarwel. Het is nu aan de opvolgers om het Kameleonverhaal verder te zetten. Andere en betere… zeg alvast maar andere”, besluit Michiel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier