Restaurant/cocktailbar Mes Amis in Waregem is na anderhalf jaar opnieuw open. Drie Oost-Vlamingen blazen de ooit heel populaire horecazaak nieuw leven in. “Toen we het pand zagen, waren we meteen verkocht”, zegt Frederik Verhasselt. Het restaurant biedt een Frans-Belgische keuken met een twist, de cocktailbar ‘Ambigu’ zorgt voor originele bites bij de cock- en mocktails.
Het drietal is vooral gekend om hun horeca-engagementen in het Oost-Vlaamse Zomergem. Frederik Verhasselt baatte 23 jaar lang café-brasserie De Scheve Zeven uit, een bekende zaak op de Markt. Matthias Moens, bevriend met Frederik, was er enkele jaren verantwoordelijk voor de bar. Matthias startte daarna ook met cocktailbar BARR, ook in Zomergem, waarmee hij het zelfs tot in de Gault&Millau schopte. Toen Frederik op zoek was naar een andere uitdaging, nam Dominique Willems en een medevennoot De Scheve Zeven van hem over.
Boho-restyling voor interieur
Maar wat brengt die drie Oost-Vlamingen dan naar Waregem? “Na de overname van De Scheve Zeven ben ik met een bedrijf gestart waarbij ik zelfstandigen begeleidde bij de opstart van een horecazaak”, legt Frederik uit. “In mijn zoektocht naar klanten, volgde ik het immo-aanbod in de ruime regio op de voet op. Het was op die manier dat ik op de Mes Amis ben gebotst hier in Waregem. De zaak sprak me meteen geweldig aan, en ik had niet veel moeite om ook Matthias enthousiast te krijgen om hier samen een nieuw project te starten. Dominique doet mee als stille vennoot.”
“Het interieur was al prachtig, we hebben hier en daar zelfs nog wat verbeteringen aangebracht”, vertelt Frederik. Het terras kreeg bijvoorbeeld een boho-restyling. “Denk aan een zonnige dag op Ibiza tussen het groen met een cocktail in de hand en met een muziekje erbij”, zegt Matthias.
Voor elk wat wils
“Het blijft een restaurant slash cocktailbar. Onder één dak, maar wel met twee verschillende namen. Het restaurant blijft Mes Amis, de cocktailbar noemen we Ambigu. De combinatie is ideaal om voor het eten te aperitieven, of na het eten nog wat te blijven napraten, maar ook wie gewoon iets wil komen drinken, is meer dan welkom. We hebben een open cocktailbar, onze klanten kunnen dus zien hoe de barman hun cocktails maakt. Dat zorgt wel voor een leuke sfeer. De klassiekers zijn uiteraard beschikbaar, maar we hebben vooral een aantal originele, zelf bedachte cocktails op onze kaart gezet. Ook wie liever geen alcohol drinkt, komt aan zijn trekken. Er staan vier lekkere zelf uitgewerkte mocktails op onze kaart.”
In de keuken van Mes Amis vindt iedereen zijn gading. “De traditionele tafelaar vindt op de kaart bijvoorbeeld côte à l’os en sliptongen in typische Frans-Vlaamse stijl. De culinaire ontdekker kan genieten van speelse hapjes zoals ‘Korean style nuggets’ of taco’s met steak tartaar en heel wat hapjes om te delen. Die hapjes serveren we ook in Ambigu.”
Ook lunch
De openingsuren zijn ruim, elke dag van 11 uur tot 1 uur, behalve op zondag en maandag. “De hapjes zijn doorlopend beschikbaar, de keuken van Mes Amis is open van 12 uur tot 14 uur en van 18 uur tot 22 uur. We werken met suggesties, om onze kaart wat te kunnen aanpassen aan het seizoen met pakweg asperges en mossels. We bieden ook een lunch aan, omdat er veel bedrijven in de buurt zijn.”
Matthias zal je vooral in de keuken terugvinden, terwijl Frederik zich vooral over de zaal zal ontfermen. Ze geven tot slot nog graag hun favoriet gerecht mee: “Ik ben een echte vleeseter en smul graag van onze contrefilet met kropsla en verse frieten.” “Geef mij maar onze vegetarische ravioli, met peer, Bleu d’auvergne, rucola, walnoot en saus met witte wijn en vermouth”, besluit Matthias. (JM)
Meer info vind je op https://mesamis.be